Käymättömät korpimaisemat

Alueelta on nähtävissä menossa olevat ajosuoritukset
Kerro milloin ja mitä olet ajamassa.
Alueen säännöt
Tälle alueelle kirjoitetaan vain ajosuorituksista.
Alue rajataan vain ajosuoritusta koskeviin kommentointeihin.

Re: Käymättömät korpimaisemat

ViestiKirjoittaja Zoltan » 11 Heinä 2019, 09:33

Hiililapio jätetty kasan viereen ja lähdetty katsomaan niitä vaimoni mainitsemia "kauniita ohi ajettuja paikkoja" . ja samalla voisi kotiuttaa siipipyörän pois Afrikan vastaiselta rannalta.
Viikolla piti lykätä lähtöä Suomesta etelän helteiden takia, 46 asteen lämpö ei enää houkuttele tienpäälle goretexeissä ajamaan . Vajaa viikko vielä passailtiin paikan päällä rantavarusteissa kun lämmöt vieläkin neljänkympin pinnassa koko eteläisessä euroopassa .
Tiistaina startti ja reitiksi valikoitui viileämpi vaihtoehto rantojen lähistöllä vain 36 asteen lämmössä sisämaan yli 40 asteen sijaan. Ajovarusteet ns. etelän talvivarusteet ja Suomen normivarusteet l. Rukan goretexit . Kyllä tarkeni vaikka takki auki leveesti ajeltiin . Rouvalle luvattu ettei persajoa tarvitse istua joten ensimmäinen päivä helteessä vain puolipersettä 845km ja majoittuminen pieneen kalastajakylän leppoisaan 32 asteen iltalämpöön.
Seuraava päivä luvassa samanlaisia lämpöjä joten aamusta siirtymätaipaleelle kuumuutta pakoon. Päivälämmöt 36 luokkaa joten ajettiin 150km legejä ja puoli tuntia taukoa ilmastoiduissa tiloissa kylmiä virvokkeita nauttien .
Espanja jäi taakse , halki kuuman Ranskan , Cannes,Nizza ja Monaco ohitettiin tyylikkäästi 130 tunneleissa ajaen ranskalais-Italialaisten formulakuskien seassa 600kg Hondan scootteria lykäten eteenpäin . Helposti muuten menee . Savonnian jälkeen alas rantaan pieneen kylään ja muutaman kaarroksen jälkeen löytyi mukava yömaja merinäköalalla . Reilu puoli persettä ajoa ja kilometreissä 999km tämä keskiviikon toinen pakolais päivä.
Torstai aamu valkeni 24 asteen lämmössä mutta taivas pilvessä joten tänään luvassa vain 30 C lämpöä ja niinpä siirrymme asiaan eli suuntaamme Liguriassa käymättömille korpiteille .
Terveiset sinne ihanan viileeään Suomen kaikille persajajille säätyyn katsomatta ............... matka jatkuu ja maisemat vaihtuu
Hieno laji , aina olen tykännyt !
Timanttiperse
Zoltan
Timanttiperse
 
Viestit: 2555
Liittynyt: 23 Touko 2009, 22:46

Re: Käymättömät korpimaisemat

ViestiKirjoittaja Zoltan » 18 Heinä 2019, 23:43

Lyhyt päivä 260 km ja 35 plussaa . Tukikohta Reggio Emilia josta tukikohta kolmeksi päiväksi täsmäiskuja varten ympäristöön .

https://en.wikipedia.org/wiki/Reggio_Emilia

https://duckduckgo.com/?q=reggio+emilia ... &ia=images

Parman juuston syntysijoilla kun ollaan niin tottakai tutusttumaan Parman kaupunkiin .

https://fi.wikipedia.org/wiki/Parma

https://www.google.com/search?q=Parma&c ... =735&dpr=2

https://fi.wikipedia.org/wiki/Parmigiano-Reggiano

Italian vanhoissa kaupungeissa kyllä riittää korpimaisemia katseltavaksi. Aikaa kun varattu riittävästi eikä kulmapisteistä tarvitse välittää niin tälläiset persajot ovat kuin linnunmaitoa.
Hieno laji , aina olen tykännyt !
Timanttiperse
Zoltan
Timanttiperse
 
Viestit: 2555
Liittynyt: 23 Touko 2009, 22:46

Re: Käymättömät korpimaisemat

ViestiKirjoittaja Zoltan » Tänään, 10:07

Hellettä riitti pitkäälle yli kolmeakymmentä Italian korpiteillä joten jalkauduimme poluille tallaamaan lyhyen ajomatkan jälkeen Padovaan lähelle Venetsiaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Padova

https://www.google.com/search?q=padova& ... =735&dpr=2

Kaksi päivää tallusteltiin Padovan korpi poluila katsellen historian havinaa tässäkin kylässä ja reissussa oli oltu jo 15 pv ja matkaa taitettu vajaa 2300km . Hidasta ja hikistä on korpiteillä eteneminen mutta leppoisaa pizzan mutustelua sekä paikallista jäätelöä.

Padovasta lähdimme kuudentenatoista päivänä ohi Venetsian kohti Sloveniaa ja edelleenkin lämmöt yli kolmessakymmennessä asteessa joten koukkasimme Itävallan komeisiin vuoristomaisemiin missä oli jo miellyttävämpää edetä vaikka vielä oltiin 24-27 asteen lukemissa näkymät viimeisen päälle .
Yöksi pysähdyimme Mariporiin .

https://www.vagabondablogi.fi/maribor-slovenia/

https://www.google.com/search?q=maribor ... 68&bih=735

Illallisella päätin valita Italian pizzojen jälkeen ruokalistalta paikallisa antimia , rasvaiset perunat oli maukkaita mutta muut lisukkeet epämääräistä mössöä mikä ei maistunut joten siirtyminen jälkiruokaan sujui nopeasti .
Mukava pikkukaupunki ja yöpyminen aamiaisella 53€ .Ajettu 2799km navin mukaan tähän saakka .
Hieno laji , aina olen tykännyt !
Timanttiperse
Zoltan
Timanttiperse
 
Viestit: 2555
Liittynyt: 23 Touko 2009, 22:46

Edellinen

Paluu Ajo Päällä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa