Sivu 1/2

SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 22 Huhti 2018, 20:46
Kirjoittaja Zoltan
Saddle Sore 3000Baltic-Rus (SS3000 Baltic-Rus)
Hyvin suunniteltu mutta vielä kokonaan ajamatta . Soitto Vaalimaalle ja sieltä saatiin suositukset optimaaliseen rajanylityksen toteutukselle . Kolmen päivän reissu kotoa-kotiin systeemillä antoi suunnittelussa kaksi tonnia ja yhden kaksitonnisen yhteismitalla 5250 km . Tällä suunnitelmalla startataan heti kun yöpakkasista ei ole haittaa . Valitettavasti spotti varastettiin Chilen matkatavaroista joten liveseuranta ei taida onnistua . Kyrilliset kirjaimet hallinnassa ja navissa Venäjän kortti joten uusi ajo odottaa totetusta enää ..

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 23 Huhti 2018, 21:42
Kirjoittaja jokiset
Meiltä ei tule kuin 5040 km. Helsinki on niin korvessa :)

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 17 Heinä 2018, 10:03
Kirjoittaja levoksep
Helteistä aamua kaikille

Kuinkahan moni tämän ajon on jo päräyttänyt ? Onko kohdattu rajalla tai rajan ylityksen jälkeen elämyksiä ? Jos jotain opittavaa on, niin laittakaahan viestiä. Seniori ja juniori yrittävät keskiviikkoaamuna pärjätä muutaman tunnin Venäjällä. Harri taisi viihtyä siellä yli kuukauden, joten yritetään nyt sitten mekin tosissamme. Seniorin vanhat synnit Moskovan ajoilta lienevät jo unohdettu tai sitten rajalla odottaa riemukas jälleennäkeminen.

t. seppo jr

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 19 Heinä 2018, 13:58
Kirjoittaja levoksep
Tere

Nolouden huippu. Luetun ja kuullun ymmärtäminen allekirjoittaneella poikkeuksellisen huonoa eli viisumi ei ollutkaan valmiina. Yritetään uudestaan viikon päästä. Polkaistiin sitten kotimaassa harjoitusajona motareita pitkin perustonninen. Tästä pälähti mieleemme tauoilla uuden ajon teema. SS 1000 FinTropic voisi olla kokonaan Suomessa kesälomakuukausina suoritettava ajo(riittävästi asuntovaunuja tien päällä) ja perusvaatimuksena päivän keskilämpötila oltava yli plus 30 astetta. Edellisenä iltana pitää valmistautua nauttimalla roskaruokaa .... esimerkiksi muutama vety- tai atomilihis ja ainakin puolen tusinaa pitkiä olutmukeja. Ajopäivän aamu pitää aloittaa runsaalla pekonimuna-aamiaisella ja ajopäivän aikana saa nauttia korkeintaan yhden 0,5 litran pullon lähdevettä tai aspartaamilla makeutettua limua. Sakkoja ei tietenkään saa ottaa, mutta poliiseilta pitää saada ohitusroikkumisista ainakin yksi vakava huomautus. Tämä sitten nauhoitettava ja toimitettava tankkauskuittien ja paikallisten lämpötilatodistusten mukana ajotarkastukseen...

t. Seppo jr.

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 20 Heinä 2018, 11:05
Kirjoittaja sf1234
Traztui tawariz, moro nääs!
Näinhän siinä kävi, punatähti vaihtui eteläntähteen.
On se kummaa, samat äijät radalla oli sitten -30 tai + 30.
Tuo nesteytys helteellä jäi kyllä vähäiseksi. Pitkät lgit lyhyet tauot. Olisikohan juomarepulle muuta käyttöä?
Toivottavasti toveri Putin on suotuisa ja Jr saa viisuminsa ja päästään lähtemään.
Sr

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 01 Elo 2018, 10:41
Kirjoittaja levoksep
Voi Hyvää Päivää !

Nyt se on ohi seniorien ja juniorin osalta....nimittäin meidän ensimmäinen RUS - Baltikki. Ja varmuudella jää viimeiseksi, jos hyväksytään.

Heti kärkeen ehdotamme sääntömuutosta !! Tullimuodollisuuksissa meni yhteensä yli kolme tuntia, vaikka varsinaista ruuhkaa ei ollut raja-asemilla. Perus-Balticissa saa vähentää laivamatkan tankkauskuitteja ottamalla Tallinnasta ja Helsingistä tai päin vastoin...kuitenkin jopa viisi tuntia.

Nyt jäi ajoaikaa melko hintsusti ekalle päivälle, vaikka matkaan lähdettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 2:34. Kannaksen tie täynnä maansiirtokuormureita ja kaivurit lusikoi jo sunnuntaiaamuna klo 4 ???? Ja myös A95 rekkoja liikenteessä sunnuntainakin...eikö net sipulikirkoissa käykään sunnuntaisin ??

Niin se ehdotus uudistuksesta tähän ajoon. Poistakaa se vuorokausisääntö tästä ajosta. Jos huomioitaisiin vain kokonaiskilometrit kuten SS5000K ajossa eli minimissään pitää tulla 3 X 1608 km, ajoaikaa 72 tuntia, siltojen kautta Tanskassa, ei yhtään laivayhteyttä. jne...

Tällä uudistuksella Venäjän ja Baltian maiden tullit voisi ajoittaa muillekin päiville kuin aloituspäivään. Nyt vaatii todella pelimiestä lähteä kiertämään toiseen suuntaan, jos tulleissa menisikin vaikka 5 tai 6 tuntia. Kiva odotella minuuttien matelemista, kun ajo sulaa hylsyksi tullimiesten kaivaessa nenäänsä ja tuijotellessa kuvaputkea.

Uudistuksella jäisi lepoaikaa tullipäiviin. Meille ei jäänyt. Ekan päivän lopetuskuitti 8 minuuttia ennen vuorokauden päätöstä. Eikä oltu vielä suunnittelussa määränpäässä, joten vartti parkkipaikalla selällään ja uuden vuorokauden aloitus. Toinen vuorokausi ajettiin jälleen sumussa, tietyömaalla, lomaruuhkissa jne....ja mansikkana kakussa liikenneonnettomuus Ruotsin vaijerikaidetiellä Örkelljungan pohjoispuolella. Poistuttiin hätävilkut päällä tien reunassa takavasempaan etsimään kiertotietä, joka sitten löytyikin ja päästiin ennalta buukattuun majapaikkaan. Ajovuorokautta jäi käyttämättä alle puoli tuntia. Eli kilometrejä tuli tarpeettomasti liikaa. Sitten ryöstettiin viimeisestä ajopäivästä kolme tuntia ja kuorsattiin hetki. Viimeiselle päivällä jäi sitten riehua kelloa vastaan lomaruuhkissa Ruotsin motareilla. Onneksi Suomessa liikenne oli kohtuullista joten kolmannen päivän lopetuskuittiin jäi jo puoli tuntia pelivaraa.

Jo turvallisuuden kannalta pyydän harkitsemaan sen vuorokausisäännön poistamista.

Mitenkäs ne hillomiehet onnistuivat tullin kanssa ? Tällaisilla hitailla hämäläishermoilla odottelee kyllä tuon kolmisen tuntia, mutta tunti lisää niin olisi saanut nykysäännöillä lähteä Latvian rajalta kotiin...

t. Seppo jr

P.S. Seniori varmuudella kommentoi kunhan toipuu. Hienosti pelitti seniorin Tsutsuki ja sisäänajo rautahanuriperheeseen. Nimittäin seniori itse kehui kankkujensa kuntoa uudella penkillä.(eli ajoi seisaaltaan viimeisen päivän)

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 02 Elo 2018, 15:57
Kirjoittaja sf1234
Dobra utra eli Moro!

Rupee ukko vanhenee kun ei jaksa kolmea vuorokautta valvoa... :-/
Oli aikas raskas retki, keli toki mitä mainioin.
Ei viluttanut sammalmättäällä yhtään, kun torkahteli tauoilla.

Eilis päivä meni syödessä ja nukkuessa.
Papereita alan perkaamaan kunhan tästä toivun.

Harri ja Matti ovat kaiketi lähteneet valmiille ladulle tallaamaan.
Toivotan heille turvallista ja mielenkiintoista ajoa.

Tuo Jr:n tekemä ehdotus tuolle ajolle vuorokausisäännöstä on kyllä kannatettava.
Kuunnellaan kommentteja kunhan viikonloppuna (kuulin huhua?!) lähtevä sakki saapuu maaliin ja heidänkin mielipiteensä.

Minullakin oli Bialystokissa Jr:lle esityksenä:
- kaupasta sihijuomaa
- kämpälle suihkuun
- kylälle syömään
- aamulla turistina Tallinnaan

Ei mennyt ajointoisen Jr:n käsittelyssä läpi. Hyvä niin! ;-)
Tukholmaan tullessa rupesi näkymään jo Trulleja hopsanssaa.

Turvallisia hellekilometrejä!

Sr

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 02 Elo 2018, 21:37
Kirjoittaja Zoltan
Lähtö Kotkasta 3:18 ja kohti rajaa .Harrilla ja Matilla rajanylitys Venäjälle otti parkymmentä minuuttia ja yhden tankkauksen taktiikalla Latvian rajalle missä otti hiukan enemmän aikaa selvittää etteivät tuo tupakka ja viinaa yli sallitun määrän (tulliselvityskaavakken täyttö)
400km legejä ja matka on edennyt toistaiseksi hyvää tahtia . Euroopan lomakausi alkanut joten seurataan etenemistä .

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 04 Elo 2018, 22:49
Kirjoittaja sf1234
Moro!
Matka taittuu Matilla ja Harrilla hienosti.
Kohta Kotkassa ja paketti kasassa.
Onneksi olkoon näin etukäteen.
Sr

Re: SS3000 Baltic-Rus korkkaus

ViestiLähetetty: 05 Elo 2018, 03:24
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Tuusulassa saunanlauteilla jo istutaan. Homma bueno! Olen Seniorin ja Juniorin kanssa täysin samaa mieltä tämän ajon luonteesta. Tietää ajaneensa...

Tarkempaa raporttia maanantaina (Jo huomenna) tuonne kirjautuneiden puolelle.

.Harri.mopomies-