Kylien kisa 2016

Re: Kylien kisa 2016

ViestiKirjoittaja harrimopomies » 02 Tammi 2017, 19:35

Moi!

Porilaiset ovat hyvin markkinoinneet RP-ajoja ja saanneet uusia kiinnostuneita mukaan. Onnittelut!

Toisaalta voidaan ajatella niinkin että isolla porukalla saadaan (tai ainakin pitäisi...) vaikka kuinka paljon suorituksia, esim. jokainen ajaa "vaivaiset/vaatimattomat" kolme suoritusta, eli 20 x 3 on jo yhteensä huimat 60 kpl. Tällä logiikalla esim. Porilaisten pitäisi voittaa tämä leikkimielinen kilpailu suht helposti.

Toisaalta voidaan ajatella niinkin että vähemmällä porukalla tälläinen ajomäärä vaatii vähintäänkin "tuplat" jokaiselta osallistujalta, eli 10 x 6 = 60 kpl. Eli enemmän sitoutumista aiheeseen?

Sitten voidaan ihmetellä näitä asukasluku, pyöräkanta, pyörä merkit ja/tai ties mitä suhdelukuja ties mihin verrattuna :D Aina löytyy jokaiselle sopiva ja "enemmän mielyttävä" tilasto. Valhe, emävalhe, tilasto vai mitenkä se menikään...

Monissa kaupungeissa ja kunnissa RP-ajot ovat monesti henkilöityneet muutamiin "kestohöylääjiin" ;) ts. pieni kunta ja pari-kolme "hurahtanutta" ja ajoja tulee parhaassa tapauksessa kymmenittäin.

Periaatteessa Helsinkiläisten ja ylipäätänsä PK-seudun pitäisi olla ihan ylivoimainen tässä skapassa ts. eniten ihmisiä, eniten pyöriä, pisin ajokausi, kovimmat kuskit (Esson baarissa kuultua...) yms., mutta kuten tiedämme tämäkään ei ole vain pelkkää tilastomatematiikkaa. Ehkäpä PK-seudulla ollaan sitten järkevämpiä eikä lähdetä herkästi mukaan tälläiseen hullutukseen?

Korvaako määrä laadun? Toisaalta voidaan ajatella paljonko kilometrejä ko. "Hemmot ja Hemmottaret" ovat yhteensä ajaneet ajokauden aikana ja vielä parempaa paljonko ka. per ajosuoritus ts. ei niin paljon ajosuorituksia mutta pääosin vaativia, ellei peräti Extreme-tasoa. Tämä on varmaankin joidenkin mielestä se "oikea" tapa skabailla, ja edelleen leikkimielisesti.

Alunperin tässä kylien kisassa on ollut kyse absoluuttisesta ajojen määrästä ko. kunnassa kirjoilla olevien RP-harrastajien toimesta. Varmaan tulee ja on tullutkin "sopivia" kuntaliitoksia, mutta sekään ei varsinaisesti muuta mihinkään tuota alkuperäistä ideaa.

PS. Mikäli joku/jotkut saavat tästä kirjoituksesta "inspiraatiota/motivaatiota" näyttää alkaneella ajokaudella ns. närhen munat, niin sehän on vain hyväksi niin yhdistyksemme kuin yleensäkin RP-ajojen tunnettavuuden kannalta ;)

-Harri.mopomies-
-916 970 km (01/06/83-21/02/17)-
-IBAF Driver 175 473 km (03/06/00-22/12/16)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-H-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-?

IBAF member 14
IBA member 7119
Avatar
harrimopomies
Täyden kympin perse
 
Viestit: 3741
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Paikkakunta: Turku

Edellinen

Paluu Ajokausi 2016

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa