Sivu 1/3

Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 09 Tammi 2018, 11:04
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Tämä viestiketju on tarkoitettu ns. satunnaisille maisemienkatselureissujen muisteluille, suunnittelulle yms. ts. sellaisiin ajeluihin jne. joista ei ole tarinaa tapahtumat-osiossa tai reissuista joista ei kirjoiteta varsinaista matkakertomusta matkakertomukset-osioon. Eli, jos haluat muidenkin tietävän satunnaiset moposi ulkoiluttamisreissut tai et intoudu pitkien matkakertomuksien kirjoittamiseen, niin sana on vapaa...

Huomioitavaa on sellainenkin fakta että ajokausi 2018 sekä matkakertomukset- osio ovat julkisia, kaikkien luettavissa ja tapahtumat-osio on tarkoitettu vain jäsenille.

Vuoden 2018 ajomaisemat ovat osaltani korkattu. Turun seudullekin saapui vihdoin ja viimein jonkin sortin talvi, ainakin kahdeksi vuorokaudeksi (Ehkäpä jopa koko viikoksi...) ;)

Joten pyhäpäivän kunniaksi lyhyehkö (86 km) maisemien katselureissu akselilla: Turku-Raisio-Masku-Nousiainen. Sivutiet sopivan lumiset. Päätiet suolattuja, joten sinne ei ole meneminen sillä Dakar ei tykkää suolasta ;)

Liian lämmintä (-1 C), toki tuuli teki ajokelistä selvästi viileemmän tuntuisen. Maisemat tuttuakin tutummat mutta ompahan kuitenkin korkattu. SPOT ei kaikilta osin seurannut tarkasti reitin etenemistä ts. kovin harvakseltaan "täppejä".

PS. Tikanmaalta pääsee oikaisemaan Petäsmäkeen. Osittain vähän pienempää baanaa :D

-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 11 Tammi 2018, 05:10
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Maisemia hieman isommalta kylältä.

Tarkoitus olisi käydä jollakin mopolla ajelemassa, niin ulkona kuin sisälläkin:

http://www.bmw-werk-berlin.de/index_ie.html

http://www.berlin.bmw-motorrad.de/de/be ... index.html

Ja sitten visiittiä muutamissa muissakin paikoissa joitakin tuttujakin tavaten. Katsotaan nyt miten ehditään ja miltä maisemienkatselu kelit vaikuttavat.

-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 11 Tammi 2018, 18:48
Kirjoittaja levoksep
Moron

Talvimaisemien tiirailuksi typistyi jälleen Napapiirin yläpuolinen ajo. Pakkaslukemat mukavat 8 -15 Levin ja Muonion välillä. Viikonloppuna oli lunta tullut reilut 20 cm ja "virallinen" lukema lienee jo yli 90 cm, mutta lumityöt ainakin tuolla välillä hienosti tehtynä. Nastat purivat hyvin jäiseen tienpintaan, eikä polanteita tuntunut olevan. Vielä puolen päivän taminoissa oli sumua tai mitä lie kuuraa ilmassa ja pienen lenkin jälkeen äijä oli kuin tomusokerilla verhottu. Kypärän lämmitettävä visiiri ei toiminut ja näkyvyys oli surkea. Etukatekin oli läpinäkymätön ja kun ei kypärän vaihtokaan auttanut, niin pakko oli lopettaa reissu kesken ja lämmitellä nipisteleviä poskipäitä.

No, sähkövika löytyi ja on korjattu, mutta intoa ei taida riittää huomiseksi. Olis se kyllä kivaa....

t. seppo jr

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 12 Tammi 2018, 08:23
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Ei ihan talvea täälläpäin, mutta joka tapauksessa huonot sääolosuhteet koko menneen vuorokauden ajan. Vettä satoi ja lämmintä oli vai pari vaivaista astetta. No, tehtaalla tuli käytyä ja tehtaan myymälästä ostettua uusi BMW.n "hellemallin" lippalakki hintaan 16,01 €. Saman hatun hinta tulleee olemaan Suomessa siinä 30,00 € paikkeilla. Portilla on hauskasti päällekkäin ns. lasikaapeissa joitakin BMW:n malleja esillä.

Pari "kierrosta" pienellä ja isolla (1200 GSA ja G 310 GS). Jälkimmäisestäkin ehkä julkaistaan vielä GSA-versiokin ? Itseasissa tämä oli toinen vierailukertani täällä Berliinin tehtaalla.

Laskujeni mukaan tämä oli vuosien saatossa 17. tai 18. kertani tässä kylässä (Suurin osa reissuista omalla mopolla), joten turistikohteiden katselu jäi vähän vähemmälle. Check-point Charlien lähes viereisessä Irkku-Pubissa käytiin lounaalla ja Brandenburgin portti sekä Alexsander Plazin radiotorni tuli katseltua auton ikkunasta. Tie nro: 2 kulkee sopivasti molempien kautta. Klubilla pikaiset kahvit ja Spandaun porteilla (Sijaitsee lähes BMW:n tehtaan takana) lyhyt visiitti. Näin huonolla ilmalla ei paljon ulos ole asiaa. Pyöriä ei näy kaduilla, muutamia isoja ja pieniä scoottereita on näkynnyt. Kuljettajilla yllä tiukasti sadevarusteet ;)

Tietysti ei voi olla vertailematta/muistelematta sitä ensimmäistä käyntiä mopollani täällä 80-luvulla DDR:n aikoihin. Ilma oli sakeanaan Trabejen ja Warrejen pakokaasuja. Paljon on muuttunut.

Tänään ajattelin käydä yhdessä sellaisessa paikassa jossa aikaisemmin ei ole tullut käytyä ja muutoin aika kulunnee "virallisen" ohjelman merkeissä. Poikkeuksellisesti SPOT-ei siis ole pyörässä, senkin olisin kyllä saannut, jos olisi intoa löytynyt mutta selkä on jo valmiiksi kipeä ja ei oikein innosta lähteä itseään kastamaan/palettumaan näillä keleillä (Tulossa vanhaksi ?). Autona piti Olla Opel Insignia, mutta vaihteeksi parempaakin tuuria, joten sainkin liikkuma pelikseni VW Tiguanin: 2,0 bensakone (TSI), 4-veto ja automaattivaihteisto, väriltään sininen ja siinä istutaan hiukan normaalia korkeammallakin, joten kelpaa minulle mainiosti.

No, ei muuta kuin aamupalalle ja siitä se sitten taas lähtee...

-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 12 Tammi 2018, 23:50
Kirjoittaja Jii-PeeÄs
Kuva
Ajokausi 2018 avattu perinteisellä Rondan lenkillä, 172km ihan luxuslatua. :D Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

-jp-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 13 Tammi 2018, 05:28
Kirjoittaja Zoltan

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 13 Tammi 2018, 12:47
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Ihan kaikki reissun tavoitteet eivät täyttyneet, mutta enimmäkseen ok reissu ;)

Perjantaina tiet olivat kuivat ja lämpötila huiteli +3 C lukemissa. Uutena (Tai miten sen nyt ottaa...) kohteena kävin vielä East side Galleryssa:

https://en.wikipedia.org/wiki/East_Side_Gallery

Ilmeisesti näkökin on huonentunut entisestään kun kirjoitin että sininen auto, kun sen virallinen väri olikin mittel grau, joka lienee tarkoittaa keski harmaata :lol:

No, lento laskeutui Riikan koneenvaihdon jälkeen klo 00.30 Turun mahtavalle (Sopivan pieni ja kotoinen) lentokentälle ja ei muuta kuin urheiluauton ikkunoita skrapaaman ja kohden kotia. Muutama tunti unta ja sitten IBA-hengessä kohden satamaa (Ajotarkastajien koulutuspäivä) tapahtumaan josta joku mahdollisesti kirjoittaa jotain tuonne suljetulle puolelle (Tapahtumat). Täällä ei SPOT-täppä kulje aalloilla.

PS. Espanjassa varmaankin hieman lämpimämmät ajokelit.

JK. Vieläkään ei tullut uutta Bemua tilattua.

-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 19 Tammi 2018, 13:39
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Vihdoinkin Turunkin seudulle on satannut kunnolla lunta, joten ei muuta kuin aamulla mopolla töihin, vaikken matkan lyhyyden vuoksi usein työmatka mopoilua harrastakaan. Viime kerrasta onkin jo aikaa. Saattavat vielä luulla että mopoilenko enää ollenkaan, joten joskus täytyy käydä kääntymässä ;)

-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 20 Tammi 2018, 21:44
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Vanhaa ykköstietä Helsingin maalaiskuntaan (Nyk. Vantaa) ja takaisin. Kaikennäköistä pyöräasiaa niille kulmille. Paikoin hyvää polannetta, paikoin pelkkää p....aa. Suurimmat "suolakasat" onnistuin kuitenkin kiertämään. Lämpötilan puolesta ihan ok reissu. Mennessä sählinkiä SPOT:n kanssa, joten täpät vain paluumatkan osalta. Hiidenveden grillillä palatessa tuhdit makkaraperunat ettei pääse hypotermia iskemään.


-Harri.mopomies-

Re: Vuoden 2018 ajomaisemat

ViestiLähetetty: 01 Helmi 2018, 21:21
Kirjoittaja harrimopomies
Moi!

Lunta pukkaa ja aura-autot lanaavat teitä sopivaan kuntoon. Vain pakkanen puuttuu näiltä kulmilta...

-Harri.mopomies-