Sivu 1/1

US Tour

ViestiLähetetty: 26 Kesä 2012, 22:23
Kirjoittaja Lumiapina
Onkos Wesalla menossa suoritus Ameriikassa, vaiko retkeilemässä? :mrgreen:

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 27 Kesä 2012, 09:45
Kirjoittaja WesaH
Terve,

Vaimon ja nuoremman tyttären kanssa kierrämme länttä koppimopolla.
Motoristeja tuli tiistaina vastastaan Death Valleyssa lämpömittarin keikkuessa +44C. Osa ajeli T-paidassa ja osalla vaaleat pitkähihaiset paidat ja vaaleat sormikkaat. Pääasiassa pyörät ovat HD:n valmistamia, mutta tiistaiaamuna vastaan tuli Las Vegas Bulevardilla yksi Haja-Busakin.

Wesa

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 28 Kesä 2012, 10:07
Kirjoittaja WesaH
Keskiviikkona paluumatkalla Los Angelesiin näin yhden Spyder:n menossa Vegasiin päin. Muuta erikoista mopokalustoa ei osunut silmään. Sisämaassa tiestö on hyväkuntoista, mutta LA:n ympäristön moottoriteiden pinnat ovat surkeassa kunnossa.

Wesa

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 28 Kesä 2012, 21:06
Kirjoittaja Lumiapina
Aikalailla infra on kärsinyttä Pohjois-Amerikassa ja tiet/ sillat usein karmeassa kunnossa. Hampaiden paikat kovilla reikäisillä teillä. Joo, saattaa siellä näkyä Spydereitäkin ja vielä kärry perässä :lol: . Kaukainen tavoite on päästä joskus kurvailemaan noihin maisemiin, missä nyt liikutte.

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 28 Kesä 2012, 21:23
Kirjoittaja WesaH
2 tai 3-pyöräisellä olisi hienoa liikkua täällä. Nopeasti vain ulos kaupungista ja kohti väljempiä maisemia. Sopivalla ajavaatetuksella sekä kunnon vesi- ja bensalastilla suuntaisin LA:sta Death Valleyn kautta puhjoiseen kohti luonnonpuistoja. Death Valleystä näytti saavaan yhdeltä asemalta bensaa (tuplahintaan). Pääväylillä on jatkuvasti muita liikkujia ja poliiseja, joten teknisten murheiden kohdatessa apua on nopeasti saatavissa. Sivutiet ovatkin sitten eri juttu! Apua saa vain satelliittiyhteyden kautta, esim satelliittipuhelimella tai SPOT:lla (yksin syy pitää oma SPOT mukana).

Wesa

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 02 Heinä 2012, 03:57
Kirjoittaja WesaH
Jatketaampa haaveilua.

Pyörällä olisi hienoa ajella rantatietä välillä Los Angeles - San Francisco. Nopein mutta tylsin vaihtoehto olisi sisämaassa laaksossa kulkeva freeway nro 5. Mielenkiintoisempi on jo vanha freeway nro 101 ja aina vaan paranee kun siirtyy lähemmäs rantaa tie nro 1:lle ja välillä ihan vain rantateille.

Liikkuipa sitten rannikolla tai sisämaassa voi kokea miehekkäitä tuulia kun sää sille päälle sattuu. Meillä oli pientä puhuria kun ajoimme kohti Friscoa. Huoltoasemalla tankatessa piti nojata tukevasti auton kulkeen, että pysyi pystyssä.

Wesa

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 02 Heinä 2012, 10:37
Kirjoittaja Timo Räisänen
paranee kun siirtyy lähemmäs rantaa tie nro 1:lle

Kauan sitten viime vuosituhannella nuorena miehenä ajettiin tie nro 1. Parasta oli pysähtyä rannalle ja mennä katselemaan California girls. Paras keskustelun avaus oli nousta merestä ja kysyä missä ollaan ja missä on lähin lähetystö, mistä hakea turvapaikkaa sanottiin että hypätiinn Suomalaisesta, siis siitä Neuvostoliiton naapurimaan, laivasta ja haetaan poliittista tuvapaikkaa. :D Meikäläisen kielitaidolla ja aksentilla se upposi kuin häkä :D

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 02 Heinä 2012, 13:50
Kirjoittaja Zoltan
Timolla on näköjään sana ollut hallussa ennenkin :D Wesalle nautittavia suunnitelmia .................Siitä se matka alkaa ............suunnittelusta :D

Re: US Tour

ViestiLähetetty: 04 Heinä 2012, 08:49
Kirjoittaja WesaH
Radikaali pyöräkanan muutos tapahtui Yosemiten kansallispuistossa. Kansallispuisto sijaitsee San Franciscosta itään. Puiston läpäisevällä tiellä nro 120 lähes 50% nähdyistä pyöristä oli BMW:n GS tai GSA:ta! Runsaasti liikkui myös Hondaa ja Suzukia. HD:t jäivät yllättäen vähemmistöön. Tie 120 on hyväpintainen ja mutkittelee kansallispuistossa yli 9500ft (3100m) korkeuteen merenpinnasta. Autolla mukavan reipas nopeus oli 35 mph, mutta nopeusrajoitus sallisi 55 mph (88 km/h). Viikon sisäänpääsymaksu autolle on tällä hetkellä 20$ ja 10$ moottoripyöriltä (hinnat samat kuin 10 vuotta sitten).

Hyvän 1-2 viikon pyöräreissun voisi rakentaa vaikka näin:
Los Angeles (pitkästä lennosta palautuminen, pyörän vuokraus)
Las Vegas
Grand Canyon
Death Valley (Badwater:n kautta) läpiajo
Yosemiten kansallispuisto
Punapuumetsät San Franciscon ja Eurekan välillä rannikolla
Viinistä kiinnostunut ajaisi Napa Valley:n kautta ja majoittuisi jollain viinitilalla testaille paikallisia viinejä
San Franciscoon saapuminen pohjoisesta Golden Gate -sillan kautta ja kaupungissa kohti kiinalaista kaupunginosaa niin pääsisi nauttimaan kunnon mäkiajosta.
Lopuksi takaisin Los Angelesiin rantatietä kurvaille ja hotelli läheltä rantaa. Hiekka on hienoa ja lämmintä eivätkä kauniin naisetkaan ole mihinkään kadonneet. Myös naiskuskille löytyy rannalta katseltavaa.

Wesa