oma SS1000FINLAND- muutama sananen

Täällä voit kertoilla matkakokemuksiasi. Pidemmät ja etenkin kuvalliset tarinat pyydetään edelleen muokkaamaan webbisivuiksi, jolloin ne voidaan koota webbisivujen tarinalinkkisivulle.

oma SS1000FINLAND- muutama sananen

ViestiKirjoittaja Lasse » 25 Kesä 2014, 14:55

Ajo ajettu 23.6-24.6.2014

Tuli sitten ajettua tämä SS1000FINLAND pois kummittelemasta omasta mielestä. Kauan sitä pyörittelin mielessä ja yhden tutun kanssa oli alustavasti puhetta että ajetaan se kimpassa mutta kun hänelle tuli este niin päätin lähteä ajamaan yksin.

Oli kyllä ajo ja taas hieman erillainen kuin muut ajamani ajot. Ilma oli niin raikas että alkumatkasta olisi tarvittu villasukkia, ajokengissä meinasi jäätyä varpaat vaikka oli normaalia paksummat sukat jalassa. Sadeennuste piti täysin paikkansa, vettä tuli hieman niskaan alussa ja lopussa. Porvoon pikkukirkon kerkesin just kuvaamaan ennen kuin tuli vettä oikeen kunnolla mutta onneksi sitäkään ei tullut kuin hetken.

Oli kyllä heinoa ajella aamuyöstä etelä-pohjanmaan lakeuksilla, saapua raikkaaseen + 6 c iso syötteeseen, ajella hienossa aurinkoisessa kelissä ja teillä "tietämättömillä" syötteeltä raatteentielle, nähdä Puijontorni, kuopio-savonlinna tien vehreys, monet järvet ja olavinlinna missä myöskään en ole koskaan aikaisemmin käynyt. Pimeässä ei tarvinnut ajaa käytännössä ollenkaan, hiukan pimeämää oli jossain Huttisten kohdalla alkumatkasta mutta puoli tuntia siitä niin edessä rupesi taivaanrannalla aurinko nousemaan.

Raatteentiellä muuten tapasin yhden lahtelaisen vanhemman rp- pariskunnan joka oli turistiajo meiningillä käymässä siellä. Mies totesi että olempa minä skarpin oloinen 1000km jälkeen ja niin kyllä olinkin. Puuduttaminen alkoi vasta kuopio-savonlinna väillä kun aloin katselemaan kelloon että tässähän saa pitää kiirettä. Savoonlinnassa sitten navi rupesi temppuilemaan mutta onneksi on pieni kaupunki ja hyvät opasteet ;)

Liikenne oli yllävänkin hiljaista. Oulun jälkeen kuusamon tiellä sai körötellä pidemmän matkaa jonossa, Pöljä - Kuopio välillä rupesi olemaan rekkoja ja jonoa enemmän. Muuten sai ajaa täysin omaan ajoa. Lahden moottoritie lähes tyhjä. Niin ja yksi pidenpi noin 10min asfalttityö stoppi oli pohjoisessa. Yksi ylimääräinen tankkaus piti ottaa Hyrynsalmelle kun en ollut varma riittääkö bensa Marjahakaan. Ilman sähkölämmitteistä ajotakkia oma ajoni olisi kyllä mennyt ketuiksi. Olisi vaan ollut niin kylmä muuten.

Varaderon mittariin 1755km, ajopäiväkirjassa neljä 15-20min stoppia, marginaali lopussa 1h 13min. (aloitustankkaus 23:34, lopetustankkaus 22:21)

Ps. Turistiajo Porvoosta Naantalin söi hieman miestä, yksi stoppi ABC Lohjalle isommalle hädälle ja yksi soppi levähdysaleella naposteluun.. ;)
Pohjois-Thaimaata moottoripyörillä,
FACEBOOK ryhmä:
--> Pohjois-Thaimaan ajajat
Avatar
Lasse
RST-ahteri
 
Viestit: 697
Liittynyt: 22 Elo 2010, 16:23
Paikkakunta: Naantali

Paluu Matkakertomukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa