Jomin ja Ekon AR15

Täällä voit kertoilla matkakokemuksiasi. Pidemmät ja etenkin kuvalliset tarinat pyydetään edelleen muokkaamaan webbisivuiksi, jolloin ne voidaan koota webbisivujen tarinalinkkisivulle.

Jomin ja Ekon AR15

ViestiKirjoittaja Ekojussi » 13 Elo 2015, 06:59

Matkaan lähdettiin hieman ennen puolta neljää aamulla lauantaina 11.7. Kouvolan eteläisen kaupunginosan, Inkeroisten, marketin ABC:ltä ( aika kuitissa 3:24 ) ja suunnattiin juhlavuoden kunniaksi suoraan tielle 15. Ilman taukoja ajoimme Mikkeliin ja jatkoimme tietä 5 Juvalle, josta käännyimme tielle 14 ja kohti Rantasalmea. Rantasalmella entisen Oskarin pihaan jossa ensimmäinen kuvaus suoritettiin. Tankkaus tehtiin Nesteen automaatista ja näin saatiin kulmapisteestä kuitti. Sivulaikusta välipalakeksi poskeen ja päälle mustikkasoppaa, jota on ollut matkajuomana meikäläisen kaikilla RP-ajoilla

Sitten kohti Savonlinnaa ja suoraan Riihisaaren parkkipaikalle suorittamaan kuvaukset. Otimme lähellä olleelta kylmältä Nesteen asemalta nollakuitit.

Savonlinnasta jatkoimme kohti Kerimäkeä tietä 77, jossa stoppi linja-autopysäkille ja fleecepusakka piti laittaa päälle, kun rupesi viluttamaan. Jomin pyörän lämpömittari näytti +8°C. Kiteen jälkeen 6-tietä kohti Joensuuta ja edelleen Pielisen länsipuolta kohti pohjoista. Kontiolahden jälkeen poliisit pysäyttivät ja saimme antaa ulospuhallusnäytteet, nollaahan ne näyttivät. Seuraava pysähdys oli Kolinportilla, jossa tankkasimme pyörät ja kävimme kahvilla ja WC:ssä. Matka jatkui kohti Ukkoa. Suoritimme kuvaukset pihalla ja menimme sisältä ostamaan postikortit. Meitä palvellut naishenkilö tiesi, millä asialla olemme, kuulemma pihaan tulee moottoripyöriä ja kuskit kyykkivät niiden takana ja tulevat sitten ostamaan jotakin ja katsovat kuittia tarkkaan, eli sieltä taas kulmakuitti talteen.

Samaa tietä takaisin ja Kolinportilta kohti Nurmesta. Nurmeksen ohituksen jälkeen tielle 75 ja suuntana Kuhmo. Tällä välillä pysähdyimme levähdyspaikalle keventämään vesilastia ja tervehdimme ohi ajavan mp kuskia. Jonkin matkaa eteenpäin ajettuamme oli tämä pyörä sivutiellä pysäköitynä ja sen vieressä kuski keventämässä omaa vesilastiaan ja taas suoritimme tervehdykset. Petolan pihassa kuvaukset ja paikalle tuli matkalla tervehdysten kohteena ollut pyöräilijä. Hän oli Lappeenrannasta aamulla AR15 ajoa suorittamaan lähtenyt Rautaperse. Sitten sisään ostamaan kulmakuitti, jääkaappimagneetti kotiin tuliaiseksi. Petolan naishenkilö ei ollut tietoinen ajostamme ja sen dokumentoinnista, mutta hän sai infon ja nyt tietää.

Kuhmon kirkonkylän läpi kohti Sotkamoa ja Vuokatista Kontiomäen suuntaan. Kontiomäen Shellillä tankkasimme ja kävimme kahvilla ja tietysti käytimme myös WC:n palveluja hyväksi. Matka jatkui tietä 22 kohti Vaalaa, jossa pidimme tien vieressä pienen tauon ja minä etsin geokätkön, kun sitäkin lajia tulee harrastettua. Utajärven läpi kohti Muhosta, josta käännyimme Tyrnävän suuntaan. Pieni pätkä Nelostietä ja sitten Kasiteille ja sieltä kohti Liminganlahden luontokeskusta. Nyt oli ajoitus kohdallaan, kun kävimme ostamassa pinssit, kuitteihin tuli ajat 15.59 ja 16.00, paikka meni kiinni klo 16. Meillä oli taas kulmakuitit. Kuvaukset suoritettiin ostosten jälkeen.

Kasitietä etelään ja kohti Kalajokea. Kyllä oli Pohjanmaan joet täynnä vettä, koskaan en ole nähnyt niissä noin suuria virtaamia. Kalajoella pientä kurvailua parkkipaikalla ja sitten kuvaukset Meriluontokeskuksen edessä. Viereisellä ABC:lle tankkaus ja evästä poskeen sivulaukusta.
Seuraava kohde oli sitten Vaasa, jossa tankkasimme pyörät Shell Express asemalla kaupunkiin saavuttaessa. Shelliltä jatkoimme ilman suunnistusongelmia Merenkurkun luontokeskus Terranovalle. Pientä kuvakulmien suunnittelua ja kuvaukset ja hörpyt sivulaukun juomista.

Vaasan kaupungin läpi ja moottoritielle kohti Laihiaa. Laihialla koukkasimme keskustaan ja kävimme paikallisella grillillä nauttimassa roskaruokaa. Parkanon seutuvilla levähdyspaikalla pieni jaloittelu ja juomatauko ja matka jatkui kohti Tamperetta. Teivon ABC:llä tankkaukset ja muut normaalit toiminnat. Tampereen ohitus Kekkosentietä pitkin ja kohti Lahtea. Lahden jälkeen levähdyspaikalla jaloittelu- ja juomatauko. Tällä tauolla laskeskelimme kilometrejä ja tulimme siihen tulokseen, että kyllä ne riittävät. Loppumatkalla emme tehneet enää mitään ”ketunlenkkejä” vaan ajoimme suoraan aloituspaikalle tankkaamaan. Kuittiin tuli ajaksi 2:45.

Maanantaina 13.7. laitoimme sitten paperit järjestykseen ja postiin. Tiistaina 14.7. oli sähköpostissa ilmoitus, että paperit lähteneet tarkastukseen. 29.7. tuli ilmoitus, että ajo on hyväksytty. 3.8. putosi postiluukusta sitten paksu kirjekuori.
Hyväksytyksi matkaksi tuli 1613km, Jomin mittariin 1686km ja navigaattoriin 1653km, minun pyörän mittariin 1663km ja Google Mapsin mukaan, jolla reitti sunniteltiin 1639km. Aika tarkalle meni, mutta olihan siinä vielä muutama kilometri varaa.
Ekojussi
Kermaperse
 
Viestit: 32
Liittynyt: 04 Maalis 2011, 10:17

Re: Jomin ja Ekon AR15

ViestiKirjoittaja Joe Dalton » 13 Elo 2015, 09:04

Onnea hyväksytystä suorituksesta ;)
43259/20
Joe Dalton
Teräsperse
 
Viestit: 325
Liittynyt: 25 Heinä 2011, 23:11


Paluu Matkakertomukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa