Sivu 1/1

Yritys hyvä 16.06.16 - 17.06.16

ViestiLähetetty: 21 Kesä 2016, 10:49
Kirjoittaja JoRkKiS_85
Olimme jo puhunut aiheesta yli vuoden, että voisi olla mielenkiintoinen kokemus suorittaa 1000 mailin ajo kun yleinsä meidän neljän ukon köörin ajot ovat sellaisia jotka asettuvat lähialueille.
No päätettiin sitten touko/kesäkuun vaihteessa, että lähdetään kokeilemaan ja sovittiin päivämäärä ja mökkimajoitus viikonlopuksi.

Kaikki valmistelut sujuivat hyvin ja huolellisesti, että kaikki tarpeellinen matkalle olisi mukana (tilkka öljyä, jäähdytinnestettä, nippusiteitä yms.), mitä nyt voisi tienpäällä tarvita ja tietty jotain pientä "puputettavaa" kuskille tauoilla ja vettä.

Suunniteltu reitti oli "raisio - helsinki - heinola - mikkeli - joensuu - kajaani - kokkola - vaasa - nokia - hämeenlinna - turku - sauvo" ja ajatuksena siinä, että "isommat" tiet eli moottoritiet olisi alkuvaiheessa kun kaikilla vielä on "voimaa" ajella niitä turvallisesti.Reittiaikataulu järkeiltiin niin, että iltakuudelta oli lähtö, jotta yö olisi "ensimmäisenä" vastassa ja kaikilla hoksottimet toimisivat vielä terävästi kun noista metsäneläimistä ei koskaan tiedä milloin tielle osuu ja tuppaavaat yöaikaan liikuskelemaan.

Kyseisellä viikolla kohtuu nättejä kelejä paitsi siitä päivästä eteenpäin kun oli tarkoitus lähteä :| . Tarkasti forecaa seurattuamme päätimme silti lähteä kun elimme uskomuksessa, ettei nyt niin huonoa tuuria voi käydä, että joka puolella vettä tulee ja kuitenkin oli mökkikin sitten jo vuokrattu jokatapauksessa.

No sitähän vettä sitten tuli, mutta pärjäsimme kyllä kohtuu hyvin siltikin ja aikataulussa kokkolaan asti, vaikkakin tähän mennessä oli jo koko porukkaa alkanut hieman masentaa kun jossain joensuun - kajaanin välillä alkoi vesi tunkemaan jo kunnolla varusteista läpi. Joensuu - kajaani välillä "törmäsimme" myös matkan ainoaan hirveen joka jäi hetkeksi keskelle tietä ihmettelemään 4 ukkelin päriseviä vehkeitä.

Matkanteko alkoi hieman hidastumaan sitä mukaan mitä kosteammaksi olo tuli kun tuli hieman ylimääräisiä pysähdyksiä tehtyä pysyäkseen järjissään ja lämpimänä, kun mopon selässäkään ei tuntunut niin mukavalta edes jalkoja ojennella suoraksi kun silloin vesi löysi jonkun uuden väylän kulkea ja teki olotilan ikäväksi.

Kokkolassa vietettiin hieman pidempi tauko ja vaihdettiin hieman kuivempaa sukkaa ja kuivempaa ajohanskaa kun näytti olevan jo kirkkaampaa pilveä.Sadetutkaa tutkaillessamme todettiin, että kokkola vaasaan välillä joku rintama "saattaa" kulkea.Kuivat ajohanskat ja hieman vähemmän kosteat sukat kummasti kirkasti olotilaa kun pilvetkin näytti paremmalta, mutta se oli vain hetken huumaa päästyämme ehkä 5-10 km vaasaan suuntaan niin johan taas alkoi satamaan kaatamalla osittain rakeina...

Vaasaan päästyämme pidimme taas hieman pidemmän tauon vaihtaaksemme kaikki alusvaatteet ja uusi palaveri loppumatkasta... Tässä kohtaa päätimme, suunnata matkamme suoraan turkuun, koska emme olleet enää valmiita olemaan yhtään ylimääräistä sateessa ja 1,5h-2h on pitkä aika jos on vaihtoehto.Aikataulumme oli jo vähän venynyt vaasaan mennessä, mutta olisi ollut vielä toteuttamiskelpoinen.
Näin ollen lähdimme turkua kohti ja välillä vaasa - turku ei vettä tullutkaan, paitsi jotain tihkua.(On muuten huvittava huomata kun yksikin pisara tuli ajolaseihin niin alkoi kyllä sen päivänen pärrääminen jo valmiiksi itsekseen :lol: )
Tulimme vaasa - turku välin todella rauhaksiin välillä pysähdellen.

Lopputulema kuittien mukaan laskettuna 1513km, joista 1200km aikamoisessa vesisateessa.
Oli kokemus kyllä ja eiköhän tule myöhemmin kesällä ehkä ajettua uudestaan toivotussa poutasäässä joka saattaa tuntua en nyt sanoisi lastenleikiltä, mutta ainakin huomattavasti mielekkäämmältä ;)

Kokemusta rikkaampana ja ensikerralla varmaan sitten joku tekninen häiriö jos keli hyvä :lol:

- Jussi

Re: Yritys hyvä 16.06.16 - 17.06.16

ViestiLähetetty: 21 Kesä 2016, 11:32
Kirjoittaja Joe Dalton
Jotenkin tutun kuuloista turinaa.Taitaa itsellä olla yksi/16 rp ajosta jossa en olisi kastunut.
Uutta matoa koukkuun ja paremmalla säällä mitat täyttävä rp ajo plakkariin :D :D

Re: Yritys hyvä 16.06.16 - 17.06.16

ViestiLähetetty: 03 Heinä 2016, 20:34
Kirjoittaja Maisk
Joo..muistelin että itselläkin on ajettuna yksi RP-ajo ilman vesisadetta..joka kerta lähtiessä on ennuste luvannut loistokeliä mutta niin vain on todellisuus ollut toista..eräälläkin "pouta-ajolla" laskin ajaneeni 9 eri ukkoskuuroon jotka kasteli yhtäpaljon ylhäältä kuin alhaalta päin..vaan loppukesälle on luvattu kovasti sateita joten jospa se siitä vielä keli paranisi uusiin ajoihin.. :ugeek: