Mopomatka Kaukasukselle ja takaisin...

Täällä voit kertoilla matkakokemuksiasi. Pidemmät ja etenkin kuvalliset tarinat pyydetään edelleen muokkaamaan webbisivuiksi, jolloin ne voidaan koota webbisivujen tarinalinkkisivulle.
Lassi
RST-ahteri
Viestit: 530
Liittynyt: 07 Touko 2009, 11:17

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja Lassi »

Meinaatkos vielä Belaruksenkin ottaa tälle reissulle, googlemapin mukaan tie käväisee Belaruksen puolella, ei tosin näy rajaa ;)
SS1000 x 2, BB1500, IBA RALLY Finland -13, SS1000AR14, IBA Skandinavian Rally 2015, IBA Skandinavian Rally 2019
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

26. vrk.
Voronezh(RUS)-Kursk(RUS)-Orel(RUS)-Bryansk(RUS)-Smolensk(RUS) 779 km.

Tänään jorinoita vain lyhyesti, johtuen myöhäisestä ajankohdasta ja pitkähköstä ajopäivästä...

Aamulla kohtuu raikasta ja iltapäivän päätteeksi perinteisesti hiki pintaan +29 C asteen kelissä. Tänään saatiin myöskin useampaan otteeseen raikkaita sadekuurojakin. Tiestön kunto oli tänään todella vaihtelevaa. Oli uutta asfalttia, neljä kaistaista baanaa, huonoa asfalttia, kymmeniä kilometrejä tietöitä, "mukavaa" kaupunkien (Esim. Kursk ja Orel) läpi köröttelyä yms. Lisäksi tyypillisiä Venäläisiä "taajamia", joissa taajamamerkkien väli on jotain 2-3 kilometriä ja välissä vain pari hassua taloa, mutta siinä sitä sitten jyrätään 60-70 km/h, koska valvontaa on. No, hyvinhän tämä on mennyt kun kertaakaan ei ole penaltia tarjottu tällä reissulla Äiti-Venäjällä ;) Täällä päinhän normaali nopeusrajoitus taajamassa on 60 km/h, tosin nykyään esim. 40 km/h nopeusrajoitusmerkki on yleistynyt Venäjälläkin "kulovalkean" tavoin. Hyvin menee kunhan muistaa sen +20 km/h päälle, kuten paikallisetkin. Pienenä hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Bryanskin kaupungin porteilla on toisen maailmansodan muistomerkki jonka ohitse ajessa kuuluu painaa äänimerkkiä. Melkoinen sinfonia iltapäivä ruuhkan aikoihin.

Hotellin löytymisessä (Etukäteisvaraus eilen tehtynä) oli jälleen kerrran pieniä vaikeuksia. Opastukset ja mainostaminen olematonta. Google Translaten avulla sapuskaa ja juotavaa pöytään. Juuri missään ei puhuta muuta kuin Venäjää, ruokalistat vain paikallisella kielellä yms. pieniä haasteita riittää, mutta olihan tämä jo etukäteen tiedossa, nimim 20. kertaa venäjällä ja pari kertaa neuvostoliitosssa käynneenä. Pari nuorehkoa heepoa tuli jutustelemaan auttavalla englannilla, joten tunnin verran siinä turistiin ja sitten huoneeseen. Alkaa toisella osapuolella olla jo Venäjä kiintiö täynnä, joten eiköhän huomenna suunnata lähemmäksi sivistystä. Mainitaan nyt vielä että ihan hiton hyvät iltasapuskat oli kokki loihtinut ja olutkin maistui ihmeen hyvälle. Seuraavaksi taitaa tulla Nukku-Matti morjestamaan :D .

PS. Valko-Venäjä ei kuulu tällä kertaa matkasuunnitelmaan, sillä sinne ei tullut hommattu viisumia koska vuonna 2002 tuli jo maata kierreltyä. Ehkäpä joskus toiste sitten uudestaan...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Smolensk

Reissua takana: 8758 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Tere!

27. Vrk.

Smolensk(RUS)-Nevel(RUS -Ostrov(RUS)-Luhamaa(EST)-Voru(EST) 582 km.

Venäjän läpiajo rangaistus on takana päin! 4 suht pitkää vuorokautta ja 2897 kilometriä Venäjän maalla. Tai jos tarkkoja ollaan niin Kalmykian tasavalta oli positiivinen yllätys sekä myöskin tuo Volgograd patsaineen oli uutta "Bongausta" , lisäksi se toimi samalla väistöliikkenä mahdollisten/todennäköisesten Ukrainan "hässäköiden" osalta. Muutoin vain puuduttavaa siirtymätaivalta. Tänäänkin saatin sadekuuroja ja jälleen iltapäivällä oli paahtavaa hellettä kirkkaalta taivaalta mittarin näyttäessä parhaimmillaan + 30 C. Suomessakin kuulema liikutaan suht samoissa lämpötiloissa. Kesä on siis vihdoinkin saapunut! Pyöriä ei ole pesty tähän mennessä kuin kerran reissulla Georgian Akhaltsikhessa joten hieman pölyä löytyy... Kuuluu kuulema GSA:n vaatimuksiin :lol: , mutta entäs kun kromi ei Wingissä kiillä :(

Aamulla Smolenskin kiertotielle koska ei huvittanut ajaa kaupungin halki pahimman aamuruuhkan aikana. No, A141-tietä kohden Valko-Venäjää ja sitä sitten pienempää tietä "koukku" kohden Demidovia. Nevelin kaupungin sivuutus oli melko "syvältä" sillä kaupungin katuverkosto on huonossa kunnossa ja lisäksi jonkun tietyön takia jouduimme kiertotielle ala pölisevä sora. Nevelistä alkaa M20/E95-Tie kohden pietaria. Valitettavasti Opockaan asti tien pinta on joko huonoa tai tyydyttävää. Väli Opocka-Ostrov on parempaa tietä. Lisäksi mukaan mahtui pari tietyö osuuttakin sekä 8,6 kilometrin osuus aivan uuttakin asfalttia. Opockassa tankattiin ja syötiin huoltoasemalla erittäin maukkaat hodarit. Kaupungin pohjoispuolella tuli vastaan viisi Suomalaista lavettirekkaa kuorminaan kaivinkoneita ja jotain soransiirtovehkeitä. Muutoinkin ulkomaankilvissä olevia rekkoja liikkuu paljon tällä tiellä. Samoin paikallisia moottoripyöräilijöitä ja todennäköisesti meidän lisäksemme kolme muutakin turistia mopoillaan. Liikenteellisesti suuri ongelma koko venäjällä ovat huimat nopeuserot. Raskaan kaluston Kamazit ryömivät mäissä ja länsi rekat jumittuvat niiden perään. Samoin kaiken maailman UAZ:t sun muut tulevat välillä kuin seinä vastaan. Muu liikenne kulkee noin 110 km/h ja joku liikkuu seassa 40-60 km/h, ei kovin hyvä juttu! Toki joku halua silloin tällöin ohittaa oikealtakin, mutta äkkiä näihin paikallisiin perusjuttuihin tottuu ;)

Ostrovista "oikaisimme" Palkinon kautta Izborskiin ja edelleen Viron rajalle (Luhamaa). Ajoin ko. tieosuuden viime vuonna ja se oli ihan ok! Mutta nyt väli Ostrov-Izborsk oli todella paskaa ja en suosittele tätä "oikaisua", vaan kiertämään Pihkovan kautta (Pskov). Pihkova-Luhamaa välillä kulkeva A212/E77-tie on lähes suora ja pinnaltaan erittäin hyvässä kunnossa. Vielä ennen Viron rajaa tankit täyteen halvempaa Venäläistä polttoainetta. Juuri ennen raja-asemia sijaitsee kolme huoltasemaa joilta yhdeltä voi ostaa 98-oktaanista hintaan 35,35 RUB (0.84 €) per litra. Lisäksi syötiin jäätelöt ja ostettiin hiemann juotavaakin mukaan ts. kulutettiin kolikot ja pienempiä seteleitä pois kierimästä. Silti kassaan jäi vielä 1760 RUB (41,72 € ). Venäjän ja Viron raja-asemilla kului molemissa aikaa noin 10 minuuttia. Nopeata, mutta totuuden nimessä on mainittava ettei porukkaa meidän lisäksi ollut kuin jokunen. Yksi Puolalainen ja pari Venäläistä autoineen. Venäjän puolella olivat "tättäröiden" naamat aivan Norsun .......eikä hymy irronnut sitten millään. Viron puolella meno oli asiallista mutta silti rennompaa :)

Rajalta siten 37:n kilometrin siirtyminen Vorun majoitukseen. Viroon kun saapui, niin kyllä se on vähän kuin kotiin olisi jo puoliksi tullut. Valuuttana on Euro (€) ja maisema on muutoinkin kaiken puolin säällisempää. Tämän kertaisen Venäjän osuuden osalta on todettava sama kuin ennenkin, vaikka Neuvostoliiton hajoamisesta on jo yli 20-vuotta, niin samaa Neukku shittä on edelleenkin valitettavan paljon, niin Venäjän Federaation alueella kuin nykyisissä itsenäistyneissä ex-sosialistitasavalloissakin. Maa on tolkuttoman iso ja monin paikoin helvetin likainen sekä ruma! Toki joissakin Oblasteissa ja Tasavalloissa asiat saattavat ja ovatkin hieman paremmin kuin joissain toisissa, mutta kyllä Ryssillä on monessa suhteessa vielä pitkä ja kivinen tie kuljettavana ns. Eurooppalaiseksi sivistysvaltioksi. Ei mikään perinteisen lomailijan suosikkikohde. Venäläisten maine on huono ja Ukrainan tilanteen johdosta tietyillä seuduilla se on entistäkin huonompi tai lähes vihamielinen. No, meillä meni kuitenkin tällä kertaa kaiki ihan "tuubiin" joten hyvä niin, ja tulihan sitä ihan hyvääkin porukkaa tavattua. Eikä parane unohta että tämän reissun pääkohdehan oli kaukasuksen maat; Armenia, Azerbaizan sekä Georgia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viro

http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5ru

http://www.visitestonia.com/fi/moisa-aitan-pubi

Reissua takana: 9340 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

28. Vrk.
Voru(EST)-Valga(EST)-Valka(LV)-Viljandi(EST) 176 km.

Hieman myöhäisemmältä aamupalalta tien päälle ja maalaistietä kohden kaksoiskaupunki Valgaa (Viro) / Valkaa (Latvia). Kaupunki on ollut aina vuoteen 1920 asti yhtenäinen kunnes se jaettiin kahteen osaan. Ajoin kaupungin halki vuonna 2001 ja silloiset raja-asema rakennukset olivat vieläkin pystyssä. Täällä rajan ylitys on arkipäivää vrt. esim. Tornio-Haaparanta raja. Nykyisin siinäkin mielessä helpompaa että Latviassa otettiin valuuttana tämän vuoden alusta Euro (€) käyttöön. Yksi 10 kilometrin tietyöpätkä tiellä numero 6, muutoin hyviä ajettavia teitä maalaismaisemassa. Törvassa ohitettiin mukavan oloinen uimaranta, jossa runsaasti porukkaa aurinkoa ottamassa sekä uimassa. Perille Viljandiin saavuttiin heti puolen päivän jälkeen ja majoittuminen motoristi ystävälliseen hotelliin. Suihkun jälkeen kävin vaihtamassa loput Venäjän rublat (RUB) ja yhdysvaltain dollarit (USD) Euroihin(€). Iltapäivä pitsalla käytiin sekä ostoksilla Anttilassa. Sehän ei kohta Suomessa vissiin onnistukaan kun loputkin myymälät suljetaan...

PS. Nyt 98 oktaaninen maksaakin jo 1,39 € per litra.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valga

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valka

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viljandi

http://www.reinup.ee/fi/majoitus/

Reissua takana: 9516 km (GPS-lukema, ei mittarin mukaan...).

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
Zoltan
Timanttiperse
Viestit: 2724
Liittynyt: 23 Touko 2009, 22:46
Kerho: Diamond

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja Zoltan »

harrimopomies kirjoitti:Moi!

Reissua takana: 9516 km (GPS-lukema, ei mittarin mukaan...).

-Harri.mopomies-
Saas nähdä tuleeko reissusta 10k tasalukema ?
Hieno laji , aina olen tykännyt !




Timanttiperse no 1/2017 20/20 ths ,2013 100t km/12kk , 2013 10/10 ths, 2011 GN72 2012,2016,2017
keskimäärin 2878,790km/ajo
Ismo Mannila
Jaloteräskankku
Viestit: 2078
Liittynyt: 25 Syys 2009, 09:12
Kerho: TFMK

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja Ismo Mannila »

Ei tarvitse paljokaan loppumatkan mutkistua kun 10k on täynnäå.
Suorin reitti Turkuseen 400 km, josta 80 km lautalla, mutta mittaa se navi matkaa merelläkin.

Onko ajomatka (=pyörän mittarimatka) pidempi vai lyhyempi?
Honda ST 1100, Kawa KLE 500, BMW F650 GS, MG 750 Nevada Club, Tunturi Poni
Mile Eater Member
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

29. Vrk.
Viljandi(EST)-Tartto(EST)-Kose(EST) 241 km.

Alkuun matkan mittauksesta. Merimatkoja en laske mukaan kokonaismatkan kertymään. Toinen pyörä on Honda Gold Wing 1800 vm. 2001 alla lähtiessä uudet Dunlop Elite 3-renkaat ja tämän reissun maaginen matkamittarin lukema 10 000 km ylittyi Tarton jaTallinnan välisellä maantiellä (VT 2) ison tuulimyllyn kohdalla. Luonnollisestikin tässä kohden oli valokuvaustauko ;) Mittarivirhe on siis arviolta luokkaa +3 %.

Toinen mopo on taas tuttu ja turvallinen Sotanorsu: BMW R 1200 GS Adventure vm. 2007 ja alla lähtiessä uudet Heidenau K60-renkaat. 10 000:n kilometrin rajapyykki ei ole vielä ylittynyt, vaan itse asiassa ennestäänkin tarkka nopeus-/matkamittari (Mittari virhe on ollut luokkaa + 1 %) näyttää tällä rengastuksella mielestäni aavistuksen jopa alakanttiin! Katsotaan sitten kotona vielä tarkka lopputulema. Tämän hetkinen GPS-laitteen mukainen kuljettu matka on 9757 km.

Aamulla myöhäisemmän aamupalan jälkeen tienpäälle. Edellisenä iltana kun tuli vielä käytyä Viljandin vanhassakaupungissa ja siihen sitten vielä Hollanti-Argentina jalkapallopeli päälle niin unikin jatkui pidempään. Illalla sain päähäni että kun viime päivinä on ollut helteisiä kelejä niin uimaan olisi päästävä. Ei ihan helppoa kun Virossa ei ole siinä määrin järviä kuin Suomessa ja tämän hetkinen sijaintimme ei ole ihan merenrannankaan lähettyvillä. Hyväkuntoista 92-tietä kohden Tarttoa. Päätieltä ajoimme 1,2 kilometrin soratieosuuden kautta Vörtsjärven rantaa pitkin kulkevalle pienemmälle päällystetylle tielle. Löytämämme Vaiblan lomakylän uimaranta oli niin heikkotasoinen että jätin uimisen suosiolla tällä kertaa väliin. Yleisestikin ottaen järvi on olemassa mutta paikkoja josta pääsisi helposti uimaan on vähänlaisesti. Tarton liepeillä tankkaus ja siitä sitten hyväkuntoista mutta hivenen tylsää tietä pohjoiseen kohden Tallinnaa. Tällä osuudella on jonkin verran 4-kaistaista tieosuuttakin, jolla nopeusrajoitus mukavat 110 km/h. Vastaan tuli useampiakin Suomalaisia motoristeja. Kosen risteyksestä käännyttiin valtatin itäpuolella sijaitsevaan Kosen keskustaan, joka ei totisesti suuren suuri ole. Pienen tauon jälkeen takaisin päätielle ja lyhyen ajomatkan jälkeen käännyimme tielle numero 203 ja sitä ajettuamme sellaiset viisi kilometriä saavuimme viehättävään majatalo/PUB-yhdistelmäämme. Huone on iso ja varustettu mm. kylpyammeella. Miinuksena mainittakoon että huoneessa ei ole ilmastointia ja ulkona on tällä hetkellä noin + 24 C, mutta illaksi ja yöksi on luvattu viilenevää joten eiköhän sitä täälläkin unenpäästä kiinnni saada. Paikka on sisältä perusteellisesti remontoitu ja tuoreen puun hajun haistaa.

Perinteisen suihku kierroksen päälle hieman syötävää ja juotavaa. Tällä kerta 2 x kanapastaa, vähän sämpylöitä, kaksi kuivaa 0,33 litran siideriä ja jälkiruuaksi 2 x lettuja jäätelöpallolla. Lisäksi vielä mukaan huoneeseen kaksi 0,5 litran lonkero tölkkiä. Koko setti kohtuulliset 22,45 €.

http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5rtsj%C3%A4rvi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kose

http://www.booking.com/hotel/ee/ma-nnia ... bi.fi.html

Reissua takana: 9757 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

30. Vrk. Kuukausi reissua takana, loppusuora häämöttää :cry:
Kose(EST).

Huomenia kaikille!
Aamupalaan on vielä aikaa joitakin tunteja joten tässä on aikaa sopivasti puuhastella kaikennäköistä. Aamupäivän päätteeksi siirtyminen vielä Tallinnaan (Tästä luonnollisestikin oma tarinansa..),jossa meillä on alkamassa IBA Finland ry:n toimintasuunnitelman mukainen Ride to Eat (RTE)-ajotapahtuma, jonka yhteydessä suoritetaan SS1600K ajo. Lisäksi tapahtumaan kuuluu nimensäkin mukaisesti yhteisruokailu ja leppoisaa yhdessä oloa. Ajosuoritus on siinä mielessä poikkeavaa että yleis-Eurooppalaisen konseptin mukaan yleensä tapahtumaan saavuttaessa tai sieltä poistuessa ajetaan jokin suoritus ja muutoin ohjelmassa on ns. muita aktiviteettejä. Keväällähän osallistuimme neljä pyörän voimin tälläiseen tapahtumaan Tanskan Ålborgissa. Toki näihin Eurooppalaisiin tapahtumiin voi osallistua pelkästään ns. turistinakin, kunhan muistaa että tapahtumat ovat tarkoitettuja IBA-yhdistysten jäsenistölle. Lainaus alkuvuodelta:

"Hi Friends.
After a successfull 2013 where we went to interesting places,had loads of fun gettin there & back we discussed 2014 and will try to get more or less everybody involved ...as the title says they are European Ride to Eat's not local.....the local RTE's will remain of course and everyone should feel free to call a date & place and organise a fun ride for all that are able to attend such events....whether you are English,German or even Dutch!I would like to try and get as many riders anywhere out of Europe to attend the European RTE's so we all get a chance to ride some distances and meet many folk with the same defective genes!!So this post will appear on the site of IBA UK, IBA Germany,IBA Sweden and Finland expressing the hope to see many of you on the following dates/places:

1 Febr 22 Epernay France Home of DomPerignon Champagne
2 April 19 Aalborg Denmark Home of Danish Aquavit
3 June 21 Pilsner Chech Republik Home of the original Pilsner Beer
4 Aug 23 Porto,Portugal.....Home of ??Guess what and you can win worldwide fame in the IBA
5 Oct 18 Pontarlier,France home of Absinth...feel free to cit of your ear at the end of the evening!!not obligatory!

Details of all events to appear here very soon!!
Oh and did I mention the theme for 2014?? Adult beverages...."


Tästä meidän (IBA Finland ry) ajotapahtumasta juttua kirjautuneiden puolella tapahtumat-osiossa:

http://www.ibafinland.fi/tapahtumat/373 ... e-ajo-2014

http://keskustelu.ibafinland.fi/viewtop ... =11&t=1745

PS. Kyllä, minäkin uskon vahvasti että GPS:n matkaloki näyttää kotipihassani "vahingossa" ja "yllättäen" tasan 10 000 kilometriä tälle reissulle :lol:

Reissua takana: 9757 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

30. Vrk.
Kose(EST)-Tallinna(EST) 49 km.

+15 C ja hieman tuulinen ilma, mutta näillä lähdettiin. Pienempiä teitä numero 203 ja 202 Tartto-Tallinna pääväylälle (VT 2). Liikennettä oli yllättävänkin vähän. Jurista Tallinnan kiertotietä (VT 11) Narvan maantielle (VT 1) ja edelleen Piritantietä ns. Rantaväylää pitkin Sataman ohitse hotellille. Rekat ohjataan VT 11-tien kautta teollisuusalueen lävitse kulkevalle tielle numero 290 ja sieltä edelleen rantaväylän kautta satamaan. Matkan aikana lämpötilakin oli noussut +18 C asteeseen.

Tallinnassa olikin sitten joka paikka täynnä porukkaa. Loma-aika ja suomalaisia on tosi paljon liikenteessä. Moottorpyörillä, autoilla ja jalkamiehinäkin. Jutusteltiin yhden isä ja tyttö yhdistelmän kanssa ja he olivat viikonloppu reissulla skootterilla kohteenaan Tartto. Lisäksi tietysti perjantai päivä , jolloin hetken kuluttua alkanevat normaalit töistä paluu-/viikonloppuruuhkat paikallisten kiiruhtaessa kotiin ja maaseudulle. No, tänään ei enää mopoilla yhtään minnekään. Hotelli on ihan perustasoa ja luvalla sanoen hieman hinnakas. 2 hh 79.95 per vrk. Tallinnassa kun on tullut käytyä lukuisia kertoja niin alkaa olla paikat jo suht tuttuja, mutta kyllä sitä joku valokuva jostakin vielä otetaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tallinna

http://www.tallinkhotels.com/fi/tallink-express-hotel

Reissua takana: 9806 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: 32 days go ........

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

31. Vrk.
Tallinna(EST) 17 km.
Välipäivä.

Aamulla ennen kukonlaulua ylös, eli tahtoo sanoa klo 04.30 ja siitä sitten ensimmäisen RTE-ryhmän mukana lähtöpaikalle. Siellä hommat pakettiin ja lyhyen keskustalenkin kautta takaisin hotellille ja hetken kuluttua aamupalalle. Tänään ohjelmassa on todellinen turistipäivä. Kaupungilla käyntiä, muutamat valokuvat, ostosten tekoa, ulkona syömistä (Sitähän tässä on tehty koko reissun ajan :D ), "kisastudion seuraamista" ja illalla televisiosta MM-pronssipeli Brasilia-Hollanti. Näillä aloitetaan ja tarvittaessa lisää keksitään...

Reissua takana: 9823 km.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
Vastaa Viestiin