ARTIC BUTT

Alueelta on nähtävissä menossa olevat ajosuoritukset
Kerro milloin ja mitä olet ajamassa.
Alueen säännöt
Tälle alueelle kirjoitetaan vain ajosuorituksista.
Alue rajataan vain ajosuoritusta koskeviin kommentointeihin.
perttip
Valurautahanuri
Viestit: 116
Liittynyt: 18 Huhti 2009, 15:31

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja perttip »

Nyt ollaan ajoissa liikkeellä... :lol:
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5001
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

Ihan hyvä että ollaan ajoissa liikenteessä. Tuollainen tukikohta (Base Camp) on mahtava juttu. Talviajot ovat kuitenkin ihan oma maailmansa ja varsinkin kahden kovimman (Polar- ja Arctic Butt) osalta kaiken täytyy osua kohdalle.

-Harri.mopomies-
-1 156 545 km (01/06/83 - 10/03/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 229 894 km (03/06/00 - 17/07/22)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
levoksep
RST-ahteri
Viestit: 472
Liittynyt: 29 Heinä 2014, 21:36

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja levoksep »

levoksep kirjoitti:Riemukasta iltapäivää kaikille

Ettei jäisi viime tippaan suunnittelu, niin laitetaanpas tässä kutsua liikenteeseen. Tulevan vuoden joulukuussa olisi ajatuksissa jälleen lähteä yrittämään Napapiirin yläpuolelle Arcticia tai Polaria. Nyt löytyisi veloituksetta majoitus noin kymmenelle hengelle Leviltä. Tarkoitus olisi hommata paikan päälle myös joko paku tai parin mopon mittaiset kärrit. Eli ei tarvitse murehtia miten toimitaan jos kalusto laukeaa tien päälle.

Ja saa tietysti yösijan myös jos ajaa Ice Buttin etelästä Leville. Alustava majoitusvaraus on välille 1 - 15.12. eli heti ensimmäisenä mahdollisena termisenä ajopäivänä voi lähteä yrittämään. Senioria harmittaa kuluvan talven keskeytykset ainakin sen verran, että ilmoittautui jo vähintään saunamajuriksi.

Reittisuunnitteluun löytyy myös tarvittaessa apua tai ainakin mielipiteitä miten on onnistuneesti kurvailtu parin talven aikana.

t. seppo jr.
Palataanpas tähän asiaan....

Saiko Matti lomaa joulukuulle ? Seniori varustelee jo täyttä päätä Strom - Tsutsukia ... lienee apupyörät seuraavana...

Löytyykö innokkaita lähtijöitä ? Majoituksen puolesta mahtuu vielä.

t. seppo jr
ml1900x21
Valurautahanuri
Viestit: 122
Liittynyt: 19 Loka 2014, 06:54

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja ml1900x21 »

Tervehdys.Lappi kutsuu,lomaanomus on tehty vastausta ei ole vielä,mutta eiköhän onnistu.Honniksen käynti puuttuu.
sf1234
RST-ahteri
Viestit: 463
Liittynyt: 21 Huhti 2009, 14:30

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja sf1234 »

Moro nääs!

Ei ainakaan kenenkään tarvi valittaa etteikö Jr ole ottanut Artic Butt asiaa riittävän ajoissa puheeksi... ;-)

Minun pitää vielä Rommiin saada hankittua lisäpitkät, piikkipyörät ja kahvarukkaset niin olen valmiina Ylämaihin, vaikka saunamajurin hommiin.
Sään salliessa voi toki käydä pikkulenkin heittämässä. On se niin mukavaa kaamoksessa pikku pakkasella ajella, tällaisen hellekesän jälkeen

Laittakaa asiasta kiinnostuneet loma-anomus vetämään kotona tuohon Itsenäisyyspäivän kanttiin. Saadaan porukka kasaan ja mahdollisesti huoltoauto tai kaksi ja siihen kuskejakin.

Sr
winter butt 19.12.2015; 31.12.2016
ice butt 13.2.2016
arctic butt 19.2.2017
polar butt 29.1.2017
levoksep
RST-ahteri
Viestit: 472
Liittynyt: 29 Heinä 2014, 21:36

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja levoksep »

Tervehdys Viking Gracen aamiaispöydästä

Seniorin pyynnöstä kävin treenaamassa nopeaa kulkua. Vieläkin on liikenne tukkoista motareilla ja varsinkin Göteborg on aivan tukossa kun sämpläävät niitä teitä ja katuja. Kuusi minuuttia jäi suunnittelematta aikaa reserviin. Tai paremminkin hyvä että sai kuitin alle 24 h. Olisi tullut nopea 36 tunnin ajo. No voi se vieläkin hylsyksi mennä.....kaikkea pientä sattui taas. Mutta asiaan .....talviajoista piti höpistä, eikä RUS-Baltic treeneistä....

Summassaaressa saunan parvessa pidetään talviajoista palaveria, mutta tiedoksi tässä vaiheessa että alustavasti ollaan suunniteltu siten että kuun vaihteessa Seniori, Matti ja Juniori porhaltavat etelästä suoraan Honningsvågiin. Huoltoautossa Eki, Tero tai Niemelän Pertti. Tämän jälkeen vapautuu ainakin Juniorin gessu, jos joku haluaa runtaista esimerkiksi Arcticin tms.. petipaikkoja löytyy vielä. Ja ajankohta kelien salliessa heti joulukuun alussa. Juniorikaartia saattaa tulla Vorssasta jopa ajamaan, mutta saas ny nährä.

Mitenkäs muut termisiä jo ajaneet tai niitä haikailleet ?? Nyt olisi suurta viisautta jaossa...vai pidetäänkö pikkujoulut Levillä, niin saadaan väkeä paikalle...ilmaista kiljua tarjolla ja salakaadettua poroa...

t. Seppo jr
sf1234
RST-ahteri
Viestit: 463
Liittynyt: 21 Huhti 2009, 14:30

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja sf1234 »

Moro nääs!

Hovihankkija lupasi värkätä piikkipallot Rommiin. 200 + kpl ryssännastaa / pallo, pitoa ja kestoa pitäisi olla niin asfaltille kuin polanteelle.
Häyrisen Sakke ( vaimo ) ei enää valmista kahvarukkasia, joten tilasin kinkkilän pojjiilta aihiot, joita sitten jalostan omiin kouriin sopiviksi.
Onko kokemusta led lisävaloista? Seekkeriä kovin tyrkyttävät. Jr Gessulla ajaessani articia se vain jäätyi umpeen. Taitaa olla sama ongelma kaikissa ledeissä.

Porukkaahan alkaa olla kuin linnanjuhlissa tulossa. Vainionpääkin ilmoitti halukkuutensa josko vaan saa kotoa luvan.
Josko Hånningsvookkiin päästään, joutaa varmaan Rommikin ajettavaksi josko kiinnostuneita on.
Keleistähän ei siellä ylämaissa tiedä. Pakkasenkin kanssa pärjää mutta lumisade on melkosta myrkkyä talviajossa.

Otetaan Summassaaressa asia esille...makustellaan vaikka Tunturikonjakkia, että suu tottuu.

Sr
levoksep
RST-ahteri
Viestit: 472
Liittynyt: 29 Heinä 2014, 21:36

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja levoksep »

Ruokapöydästä terveisiä !

Tässä odotellaan Krakatau-annosta. On jo toinen tähän kesään. Seniorikin on tulossa Strommilla ruokailemaan, mutta uhoa ei ole tarpeeksi....tyytyy nimittäin perusannokseen eli Armageddon-pihviin. Paikkana Keppanakellari ja Harmageddon Brothers torstaisyönti. Jäseneksi pääsee ajelemalla hieman mutkateitä ja syömällä peruspihvin. Tämä toimitus pitäisi kuulua rautahanureiden perusvaatimuksiin !

Ettei eksyttäisi otsikosta, niin hieman asiaakin. Pikku linnut livertelivät, notta Pohjanmaa on ilmoittautunut joulukuun termiseen Nordkappin ryntäykseen. Eli neljä lähdössä ylämaihin pyörillä. Mukaan on myös puhuttu junioriketjua, joista ainakin toinen ajelee todennäköisesti gessulla ajon. Nyt siis yhdeksän mukana. Tehdään tarkistuksia lähipäivinä päälukuun.

Mutta sitten suuri uutinen. Oli ilmeisesti ollut jo eilisessä Aamulehdessä pääkirjoituksena. Hallitus on päättänyt myöntää Polar ja Arctic Butt-ajoille vaativan statuksen 1.12.2018 alkaen myös toiselle tai useammalle ajolle.

t.seppo jr
Jukka S
Tinatakamus
Viestit: 52
Liittynyt: 12 Joulu 2014, 10:16
Paikkakunta: Loimaa

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja Jukka S »

Taitaa olla siitä kiinni miten tuota sääntöjen päivitystä vuodelta 2015 tulkitaan...
"Vaativia ajoja tässä yhteydessä ovat
o kaikki yli 48 h ajot
o kaikki gold-ajot
o mikä tahansa 59 ast. pohjoista leveyttä pohjoispuolella suoritettu yksi ajo, joka on suoritettu Pohjoismaissa ajalla joulu- ja helmikuun välisenä aikana.
o dusty-, ice-, arctic- ja polarbutt –ajot milloin tahansa suoritettuna (nämä ajot ko. ajon sääntöjen mukaan toteutettuina)
o The Iron Butt Rally (se ainoa ja oikea) "

Tuossa ei ole sitä rajoitusta mitä oli vanhemmassa säännössä.
"dusty-, ice-, arctic- ja polarbutt –ajot milloin tahansa suoritettuna (nämä ajot ko. ajon sääntöjen mukaan toteutettuina). Näitä ajoja hyväksytään vaativaksi ajoksi yksi kutakin kuljettajan ajohistorian aikana."


Voipi olla että menee nuo säännöt sekaisin kun niitä tuolta sivuilta etsii... Haku-toiminnolla kun tulee vähän myös noita vanhentuneita juttuja :)
levoksep
RST-ahteri
Viestit: 472
Liittynyt: 29 Heinä 2014, 21:36

Re: ARTIC BUTT

Viesti Kirjoittaja levoksep »

Vain Elämää on jälleen alkanut ja Pepe korjasi potin.

Jos jotain on Aamulehdessä niin se on totta. Polar ja Arctic vaativia joulukuun alusta vaikka ajelisit Jukka niitä läpi koko termisen talven. Lährekkö baanalle ?

t. Juniori Sepe
Vastaa Viestiin