Route66 2018

IBA Finlandin tapahtumiin sekä muihin mp-tapahtumiin liittyvä keskustelu
Olavi Lähteenmäki
IBAF hallitus, ajokoordinaattori
Viestit: 213
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:13

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Olavi Lähteenmäki »

Saarikon Mikon spotti on minulla.

Olavi Lähteenmäki
IBA Finland
Ajokoordinaattori
Olavi Lähteenmäki
IBA Finland
Ajokoordinaattori
imppa
IBAF hallitus
Viestit: 31
Liittynyt: 08 Syys 2009, 21:19
Kerho: Kahvanvääntäjät
Paikkakunta: Janakkala

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja imppa »

Mitä pitemmälle pakkaushommelit etenee niin matkakuume alkaa kohota :D. Pitäskö lähtee jo kentälle päivystämään?
Pekka Autio
Jaloteräskankku
Viestit: 916
Liittynyt: 09 Touko 2009, 07:09
Kerho: mp69
Viesti:

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Pekka Autio »

imppa kirjoitti:Mitä pitemmälle pakkaushommelit etenee niin matkakuume alkaa kohota :D. Pitäskö lähtee jo kentälle päivystämään?
Periaatteessa vois tehdä kuin konserttiin jonottajat, mennä jo lentokentän oven eteen telttaan nukkumaan ja jonottamaan :D
Honda GL 1800 Goldwing
Pekka Autio
Jaloteräskankku
Viestit: 916
Liittynyt: 09 Touko 2009, 07:09
Kerho: mp69
Viesti:

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Pekka Autio »

21.5.2018
Eilen keräännyttiin Helsinkiin ja lähdettiin Chicagoon. Lento kestää 9 tuntia ja aikaero on 8 tuntia,perillä noin 15:45. Sitten kenttärituaalit ja reilussa tunnissa odottamaan kamppeita. Sitten huuhailua kun yritettiin löytää kyytiä,tultiin lopulla usealla pikkutaksilla Best western countrysideen,kypäräkaljat ja syömään Texas roadhouseen.

22.5.2018
Tiistaina oltiin Chicagon kaupungissa. Käveltiin muutama kilometri ja kuvattiin Trump tower ja joku taideteos. Lisäksi kuvattiin Route 66 lähtöpiste, Olavi ja Jaakko nostivat Jarmoa sen verran,että IBA Finland rode here tarra saatiin paikalleen. Muuten vielä jetlägin selättelyä ja illalla pidettiin kuljettajapalaveri.


23.5.2018
Haettiin pyörät ja ihan ilman seikkailua ei sekään mennyt,kun jututin ruotsalaispariskuntaa ja muut lähtivät huomaamatta asiaa. Tulipa testattua navi ja hyvin toimi. Giant geminin jälkeen syötiin ja pysähdyttiin vanhalle huoltoasemalle, jonne Olavi laittoi taas tarran. Lämmintä oli ja paikalliset juttelee mielellään meidän kanssa. Interstate 55 kulki vieressä ja liikennekulttuuria täytyy ihailla,14 pyörän letka sää tilaa ja autot jopa pysähtyvät,että pääsemme kääntymään. Perillä Springfieldissä majoitus ja ruokailu, suomalaistaustainen kokki kävi erikseen kiittämässä meitä. Tunnetuimmat täkäläiset ovat Abe Lincoln ja Homer Simpson. Ilma on linnunmaitoa.

24.5.2018
Toinen ajopäivä. Kuuma edelleen ja siirryttiin Missouriin mäkisimpiin maisemiin Illinoisin aakeilta laaksolta. Pysähdeltiin usein,osaan Harrikoista piti lisätä öljyä,mullakin ja sillä on nyt ajettu reilut tuhat kilometriä. Käytiin St Louisissa kuvaamassa Eero Saarisen suunnittelema laatu ja ajettiin sitten Route 66 pitkin maaseutua. Vähän ehti sataa vettä kun tultiin Lebanoniin ja kun majoituttiin, alkoi varsinainen ukkosmyrsky. Huominen näyttää sitten taas tapansa.

25.5.2018

Kuvaavaa päivälle oli,kun aamiaispaikan tarjoilija sanoi,että You guys gonna wet eli te kastutte. Ei sitten kyllä kastittu. Kiva ajopäivä Missourista Kansasin kautta Oklahoman Sapulpaan 66 on paikoitellen jo heikossa kunnossa ja osin ihan moottoritietä. Täällä maaseudulla on valtavia viljelyksiä ja maasto kumpuilevampaa kuin Illinoisissa. Ihmiset ovat yhtä uteliaita kyselemään joka päivä mistä tulemme ja minne menemme. Ja toivottavat turvallista matkaa tai jopa lähettävät terveiset IBA Finlandin Facebook sivujen kautta,kuten eilen oli tapahtunut. Perusjenkit ovat kuitenkin avoimia. Päivän lämpötilat on 32 – 34 asteen luokkaa ja katsotaan nousevatko vielä Texasissa.

26.5.2018

Aamulla ajettiin ensin mopomuseoon katsomaan historiaa ja moni Route 66 tuote vaihtoi omistajaa. Päivä meni sitten lämpimästi eteenkin päin ja Oklahomaa tuli nähtyä isolla kädellä. Lämmintä oli koko päivän 32 -37 astetta. Kävimme Oklahomassa vielä Route 66 museosta,josta on joitakin kuvia. Klo 16:30 saavuimme Texasin rajalle ja nostimme Jarmon taas liimaamaan tarran kylttiin Texas sitten onkin aavaa preeriaa silmän kantamattomiin. Yötä olemme Amarillossa. Harrikka on toiminut hyvin ja siinä on paljon hyviä ominaisuuksia. Paras vääntö tuntuu olevan tuossa 2000 rpm paikkeilla ja suurimmalla 6 vaihteella se tarkoittaa 50 mailin nopeutta. Mukava ajopäivä muuten,mutta kaikkien varaus hotellissa ei onnistunut.

27.5.2018

Aamulla ihasteltiin uusia Wingejä hotellin edessä. Juttelin pitkään vanhemman naisen kanssa ka hän kertoi 7 vaihteisen automaatin maksavan täällä 26 200 dollaria…en ole katkera mutta kuitenkin.. Liikkeelle lähdettiin klo 7:55 ja poikettiin tankkaamassa. Sitten käynti ja kuvaukset Cadillac ranchilla ja Adrianin midpoint cafeeseen. Vielä oli Juhan ja Riikan laittama tarra paikallaan,mutta Esan laittama ei… Texasissa jäi mieleen tuulimyllyt, preeria ja valtavat karjat. Klo 11 pintaan tultiin New Mexicoon. Maisemat on kuin John Waynen länkkäristä ja paikannimiä on paljon espanjaksi. Osavaltion voisi tiivistää tällä otannalla kahteen sanaan, aavaa preeriaa. Korkeimmillaan kävimme yli 2 km korkeudessa ja lämpötila Santa Eessä n 30 astetta. Täällä olemme taas tunnin nuorempia eli aika on tunnin lisää jäljessä Suomen ajasta eli 9 tuntia. Huomenna on lepopäivä eli pyykkipäivä ja kaupungista tarpeiden ostoa.

28.5.2018

Välipäivä,kuten eilen tuli todettua. Minä hoidin jalkani hiertymä ja aamupäivällä käytiin Aapelissa,joka on paikallinen vuoristo. Lenkin pituus noin 30 mailia. Lämpötila 3100 m korkeudessa 8 astetta alempana kuin täällä alhaalla. Sitten hyvin rentoa oloa ka itse kukin puuhailu mitä puuhailu. Huomenna taas tielle ja suuntana Route 66 laulun sanoin Gallup New Mexico.

29.5.2018

Aamu alkoi kättelemällä aamupalalla eilisen päivän ajajat. Juha, Matti ja Jukka ajoivat täällä SS1000 New Mexico ajon. Lähdimme klo 7:45 vuoria ja Los Alamosia kohti. Sitä ennen oli passintarkastus. Los Alamosin historia kannattaa lukea Wikipediasta. Sieltä edelleen Jemez Springsin hienoihin maisemiin ja tuli kyllä hienoja kuvia. Täällähän ollaan korkealla,kunto ei olekaan huonontunut vaan ilma on hyvin ohutta. Iltapäivä ajettiin sitten sellaisissa maisemissa,joissa voi kuvitella aikanaan intiaanien ja valkoisten taistelleen. Upeita luonnon maisemia. Lämpötila oli aavistuksen viileämpi,varmaankin korkeus vaikuttaa siihen. Nyt ollaan sitten Gallupissa New Mexicon osavaltiossa.

30.5.2018
Aamulla lähdettiin klo 6.45 matkaan. Aamu oli selkeästi kylmin matkan aamuista, lämpötila oli 13 paikkeilla. Pian lähdön jälkeen osa joutui lisäämään vaatteita. Jos oli eilen kauniita maisemia,niin sitä oli kyllä tänäänkin. Kävimme ainakin neljällä eri näköalapaikalla ihastelemassa maanhalkeimia. Erityisen vaikuttava oli Monument Valley jossa oli paljon erimuotoisia pinnanmuodostumia. Niistä löytyy kuvakansiosta hyviä esimerkkejä. Liki koko päivän ajoimme Navajojen alueella ja yhdessä mäessä oli kyltti ”Tämä on Navajojen aluetta, täällä pätevät Navajojen lait. Navajojen alue ei noudattele osavaltioiden rajoja. Osavaltioista on nyt käyty Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Utah ka nyt ollaan Pagessa Arizonassa. Lämpötila päivällä 30 pintaan ja 20 sekunnin sade huoltamon pihassa.

31.5.2018

Tänään lähdettiin aamulla Pagesta. Osa porukasta lähti klo 6.45 aamupalan jälkeen Horseshoe bendiin ja me ei niin aktiiviset tultiin tavaratalon jälkeen kämpille ja lähdettiin tuntoa myöhemmin ko paikan parkkipaikalle treffaamaan muut. Lämpötila oli jo aamusta sen tuntuinen,että ajotakki piti jättää kuivasäkkiin. Tänään pääkohde oli Grand Canyon,jossa sitten kuvia otettiin eri kuvauspaikoilla runsain mitoin. Ajomatkaa tänään kertyi pikkuisen reilu 320 km, mutta päivä oli todella hieno. Illan kruunasi vielä yhteinen päivällinen pitkän pöydän ääressä.

1.6.2018
Williamsissa käytiin kävelemässä aamupalalla ja lähtiessä lämpötila oli 15 luokkaa. Selittämissä pysähdyttiin ensimmäisen kerran kuvaus ja ostostauolle. Silloin alkoi tuntumaan jo,että takki on heitettävä pois. Korkeiden lasku nosti lämpötilaa ja kun vuoriston mutkateitä saavuttiin puolilta päivin Outmaniin,oli jo täysi helle. Outmanissa sitten ruokatauko ja aasien kuvaamista. Niitä kulkee ja paskoo vapaana pikkukaupungin kadulla. Kingmanissa oli pystytty jo aiemmin jätkille. Nevadassa huoltoasemalla yksi mies tuli juttelemaan,että oletteko todella Suomesta?Hänen poikansa oli lähtenyt suomalaisen vaihto oppilaan mukana Helsinkiin ja oli Nokialla töissä. Kypärästä piti heittää jo kuumuuden takia visiiri pois ja iltapäivällä käytiin vielä Hooverin parilla ennen Las Vegasiin tuloa. Illalla 41 astetta oli korkein rekisteröity lämpötila Harleyn mittarista. Nyt tämä 2.6.2018 vietetään vapaapäivänä Vegasissa.

2.6.2018
Aamupala oli tanakka munakas . Eipä sitten omenapiirakan ja kahvin lisäksi muuta tarvittu. Päivä meni kierrellessä ja katsellessa Las Vegasia bussilla hintaan 49 taalaa. Ihan kokemus,muttei tänne kaipuuta jää,rahaa kuluu, kun kaikki maksaa paljon. Ja tuo pelikoneiden määrä on käsittämätön… Lämmintä mukavat 38 astetta.

3.6.2018

Jo lämpötila klo 6:45 Las Vegasissa 26.5 astetta ennakoi kuumaa päivää. Vajaan tunnin ajon jälkeen ajajien ja mopojen tankkaus ja matka rannikkoa kohti pääsi alkamaan. Alien 51 centerissä vanha mies kertoi,että Death Valley on nimensä vertainen, varatkaa paljon juotavaa. Ja jos mopo särkyy sinne,tulkaa jonkun kyydissä pois. Kävimme ensin korkealla näköalapaikalla ja lähdimme hitaasti Death Valleyta kohti. Matalin kohta Bad Water on -89 metriä merenpinnan alapuolella ja lämpöä oli 44 astetta. Kun lähdettiin eteenpäin,pysyi lämpötila koko iltapäivän 42 ja 46 asteen välillä. Perillä Barstowssa olikin sitten jo viipymättä porukkaa. Joka tapauksessa erikoinen kokemus tämäkin.

4.6.2018

Mitään erikoista kiirettä ei enää ollut,koska ajettava pätkä oli viimeinen ja reilut 300 km enää. Kävimme 2400 m korkeudessa Angelesin kansallispuistossa,josta väliimme Santa Monican ruuhkaksemme tielle. Santa Monica Pierissä reitin lopettajais kuvaukset ja hotellin kautta pyörien luovutukseen. Reitti ajettu, mittariin tuli matkaa 3280 mailia eli 5278 km.
Viimeksi muokannut Pekka Autio, 05 Kesä 2018, 03:46. Yhteensä muokattu 13 kertaa.
Honda GL 1800 Goldwing
Lassi
RST-ahteri
Viestit: 530
Liittynyt: 07 Touko 2009, 11:17

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Lassi »

Nyt löytyy PeterPanBiken blogikin: https://www.peterpanbike.fi/201805-iba- ... go-2800-km

Toi kuvakansio on muuten hyvä mutta jotenkin sekainen, kuvat sais olla aikajärjestyksessä, vähintään päiväkohtaisesti. Mutta hienoa että edes jotain, kyllä näitä blogeja tulee seurattua aktiivisesti. Parhaillaan taitaa olla 4 blogia Royal Enfiedien tuonnista Intiasta, Yksi Laatokan reissu ja vielä noi Harrin stoorit täällä.

Kunhan tästä keuhkokuumeesta pääsee niin pikkulenkkejä minäkin aion tehdä, kotimaassa tosin vain....
SS1000 x 2, BB1500, IBA RALLY Finland -13, SS1000AR14, IBA Skandinavian Rally 2015, IBA Skandinavian Rally 2019
Pekka Autio
Jaloteräskankku
Viestit: 916
Liittynyt: 09 Touko 2009, 07:09
Kerho: mp69
Viesti:

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Pekka Autio »

Nyt tuo kuvakansio on käänteisessä järjestyksessä eli uusimmat ensin. Googlella ei aina saa kaikkea tiettyyn järjestykseen.
Honda GL 1800 Goldwing
harrimopomies
Timanttiperse
Viestit: 5012
Liittynyt: 12 Maalis 2009, 08:32
Kerho: RaMP ry, IBA Finland
Paikkakunta: Turku

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja harrimopomies »

Moi!

Kovasti on tutun näköistä porukkaa kuvissa. Ei muuta kuin menestyksekästä Amerikan valloitusta ;)

JK. Täytynee itsekin joskus reissun jälkeen siirtää noita kuvia jonnekin nähtäväksi. Taitaa olla tällä muistikortilla muutamilta reissuilta sellaiset 1000 kuvaa, vaikken mikään himo kuvaaja olekaan.

-Harri.mopomies-
-1 158 302 km (01/06/83 - 16/05/24)-

*Mile Eater Diamond 2020*
-IBAF Driver 231 000 km (03/06/00 - 21/06/23)-
-IBAF Passenger 1 640 km ( 24/07/12)-

S-DK-D-PL-DDR-CS-A-FL-CH-F-E-AND-CZ-N-NL-B-L-I-V-RSM-MC-GB-IRL-GR-TR-BG-RO-SK-LT-LV-EST-SLO-HR-BIH-RUS-BY-SCG-MK-AL-UA-SRB-MNE-GBZ-MA-P-M-MD-TN-KZ-KS-TJ-UZ-RKS-CY-IS-FR-GE-AM-AZ-GBJ-GBG-MGL-DZ-?

IBAF member 14
IBA member 7119
jiiteevee
Tinatakamus
Viestit: 61
Liittynyt: 29 Huhti 2009, 23:11
Kerho: ibafinland

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja jiiteevee »

Kattokaa midpoitis punaisen lavaauton lavan sisäpuolelle tieltäpäin siellä R&J V ja IBA tarra :shock:
Sypa1
Täyden kympin perse
Viestit: 163
Liittynyt: 02 Kesä 2009, 10:21

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Sypa1 »

Sama auto kuskin puolen pyyhkijän vieressa ”Esa 7/1/09”
Olavi Lähteenmäki
IBAF hallitus, ajokoordinaattori
Viestit: 213
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:13

Re: Route66 2018

Viesti Kirjoittaja Olavi Lähteenmäki »

Tarra ja nimikkrjaimet löydettiin,midpointista.
-Olavi-
Olavi Lähteenmäki
IBA Finland
Ajokoordinaattori
Vastaa Viestiin