Daytona Bike Week 2020

Yksin ajaminen tympii? Kokemusta kaivataan mukaan tai kokemusta jaettavana? Ilmoittaudu täällä!
jokiset
Tinatakamus
Viestit: 50
Liittynyt: 02 Kesä 2009, 21:53
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Daytona Bike Week 2020

Viesti Kirjoittaja jokiset »

RP ajo itsessään oli selkeää. Tiet 2-5 -kaistaisia ja normaalisti vetivät pienellä pujottelulla ihan hyvin. Suuremmissa kaupungeissa tosin huonolla ajoituksella saattaa käydä että kaikki 5 kaistaa seisoo pakallaan. Edellisellä käynnillä hikoiltiin Tampan ruuhkassa varmasti pari kolme tuntia. Nyt ajo kaupungin ohi veti huomattavasti nopeammin.
Wingin ja harrikan navigaattoriin kohteiden syöttäminen oli oma "hupinsa". Aina ei edes saman tiedon syöttäminen antanut samaa tulosta kohteesta tai reitistä. Tien päällä sitten arvottiin kenen navin mukaan milloinkin mennään. Onneksi ei ollut mitään kiirettä ja kelikin oli sopiva.
Tuosta tankkauksesta vielä tarkennus eli koritilla oli turha yrittää maksaa millään asemalla. Monesti yritettiin matkan varrella ja homma toppasi siihen että pyydettiin viisinumeroista koodia. No ei siinä auttanut vaikka yritti numeroita lisäillä omasta päästä. Lopulta tuli ohje ottaa yhteyttä cashieriin. Eli siis ensin pyörä tankille, sitten heittämään jonkinkokoinen seteli kassalle/maksu luottokortilla, sitten tankkaamaan ja vielä paluu kassalle hakemaan vaihtorahat ja kuitti tankkauksesta. Onneksi ei ollut 40 pyörän kimppa-ajo. No oppihan tuossa aika nopeasti tietämään paljollako harrikka tarvitsi menolientä missäkin kohtaa neulan sijaintia polttoainemittarissa.
Vähän reilumpien nopeusrajoitusten ja hyvien teiden ansiosta ajoon meni aikaa aika lailla tasan 18 tuntia. Kyllä se sitten silti seuraavana päivänä oli mukava pitää taukopäivä altaassa kelluen, nahkaa polttaen ja suomalaista jallua (+vähän paikallista lientä) nauttien.
Honda 750K, Yamaha FJR 1100, Honda CBR 1000, Honda CBR 1100 XX, Honda GL 1500 SE
Jukka S
Kermaperse
Viestit: 49
Liittynyt: 12 Joulu 2014, 10:16
Paikkakunta: Loimaa

Re: Daytona Bike Week 2020

Viesti Kirjoittaja Jukka S »

Perustonnisen ajo on jenkeissä sangen helppoa :) Moottoritietä pitkin koko matka ja muutama huoltoasema sopivin välein. Helposti pitää keskinopeuden goldivauhdissa. Tietenkin jossakin kohdassa saattaa ruuhkat aiheuttaa ongelmia. Meille ei pahoja ruuhkia matkan varrelle tällä kertaa osunut. Koko ajon keskinopeus 91km/h eikä tarvinnut pitää mitään kiirettä missään tankkauksilla tai tien päällä.
Lähtöpäivää siirreltiin koska Floridassa oli poikkeuksellisen kylmää tähän aikaan vuodesta. Varsinkin aamun viimeiset tunnit ennen auringon nousua olivat viileimmät. Lämpötila jäi alle +10 celsiusasteen. Ensimmäisen kuittivälin kohdalla Orlandosta Titusvilleen joku vielä valitti kelin olevan viileä vaikka lähtö oli vasta kahdeksalta aamulla. Päivän mittaan keli oli kyllä hyvinkin lämmin jos joutui pysähtymään tai Tampan ruuhkiin hiljentämään vauhtia. Saatiin myös tuon myöhäisen lähdön ansiosta syödä aamupala hotellilla eikä tarvinnut siihen käyttää matka-aikaa.
Matkalla lisättiin vielä reitille pari varmistavaa suffelikuittia kun jotkut navit alkoivat ehdottelemaan oikopolkuja pois moottoriteiltä. Kaikkiaan 11 kuittia kerättiin tällä osavaltion sisäisellä ajolla SS1000 Florida. Aloitus n. klo 8 aamulla ja lopetus n. klo 2 yöllä. Muutaman minuutin yli 18 tuntia kaikkineen reitillä. Mittariin kertyi 1021 mailia. Reitti kartalla oli suunnilleen tämän näköinen https://goo.gl/maps/RtokDwh4NsFt2Rem7
Lassi
RST-ahteri
Viestit: 530
Liittynyt: 07 Touko 2009, 11:17

Re: Daytona Bike Week 2020

Viesti Kirjoittaja Lassi »

Kiitos näistä raporteista. Missä meinaatte ajot tarkistuttaa? Suomessa vai ajomaassa? Olis toi hienoa mutta alkaa ika estämään ulkomaan matkailun joten haaveeksi jäi. toki olen pariinkin otteeseen siellä ihmemaassa käynyt. Ensimmäisen kerran juuri Daytona Bike Weekillä, oli n 6000 kilsan lähestyminen ja omalla pyörällä. Toisen kerran sitten vuokrapyörällä kalliovuoria kierrellen Friskoon päättäen. Olis ollut haluja enempäänkin mutta lompsa jarrutti ja nyt on jo muitakin esteitä... Mutta mielelläni lueskelen kaiken mitä käsiini saan ko maassa suoritetuits ajoista... KIITOS
SS1000 x 2, BB1500, IBA RALLY Finland -13, SS1000AR14, IBA Skandinavian Rally 2015, IBA Skandinavian Rally 2019
Krämppa
Tinatakamus
Viestit: 69
Liittynyt: 12 Marras 2012, 20:48
Kerho: IBAF
Paikkakunta: Vörå - Vöyri

Re: Daytona Bike Week 2020

Viesti Kirjoittaja Krämppa »

Updeittausta! Daytona Bike Week 2022.
Eilen 5.3-22 käytiin Bike Weekillä. Lähdettiin naapurin isännän kanssa katsomaan tilannetta. Valitsimme ensimmäisen lauantain koska silloin on oletettavissa että eniten väkeä paikalla. Ja näin tosiaan oli. Liikenne tukossa. Eli jonottamaan saa varautua. Moottoritieltä Destination Daytona parkkiin n.30 min jono. Samoin saarella liikkuminen autolla tai prätkällä niin jonottaa saa, pyörille helpompi löytää parkkipaikka, autolle huomattavasti vaikeampaa.
Main streetillä niin paljon ihmisiä että ihmisvirran hitaan liikkumisen mukaan pääsi eteenpäin, mutta edes jakakäytävällä ei päässyt ohittelemaan.
Paikalliset arvioivat että koska viime vuosi oli niin huono pandemian takia niin nyt taitaa tulla kävijämäärä ennätys.
En ole koskaan kokenut tällaista väkimäärää Daytonassa.
Muuten meno ja tunnelma kuten aikaisempina vuosina. On aina käymisen arvoista.
-Jos vähänkään enemmän paneutuu tarvikkeisiin ja varusteisiin käymällä useammassa paikassa (destination daytona, main street, moottoristadiaon alue, swap meet), niin varmaan kannatta varautua kahden kolmen päivän visiittiin.
Etelä Floridassa liikennemäärät ovat kasvaneet valtavasti viimeisinä vuosina, joten liikenteen puuroutumiseen saa varautua.
Bensa 87 Reglar vajaat $4.00 / gallona, paremmat laadut siitä ylöspäin.
Olavi Lähteenmäki
IBAF hallitus, ajokoordinaattori
Viestit: 199
Liittynyt: 17 Huhti 2009, 22:13

Re: Daytona Bike Week 2020

Viesti Kirjoittaja Olavi Lähteenmäki »

Oli tosiaan mielenkiintoinen tapahtuma 2020 ja muutenkin hienoreissu.Ei tiedä vaikka tulis käytyä uudelleen v,????
Olavi Lähteenmäki
IBA Finland
Ajokoordinaattori
Vastaa Viestiin